Inngår i kampanje

Amalies Jul (DVD)

Nytt opplag forventes!
star icon Kommer for salg Legg igjen e-postadressen din for å få beskjed når varen kan bestilles.
Beskrivelse

Over stallen, ved siden av det store huset, bor Nissungen sammen med Nissemor og Nissefar. Helt til i vinter har Nissungen vært kortluenisse, men lille julaften skal de til Månetoppen - og da skal Nissungen opp til Den store langlueprøven! Nissefamilien har dessuten ventet lenge på at det skal komme folk i det store huset, for hvis ingen flytter inn vil det heller ikke bli jul for nissene. Men en kveld skjer det endelig noe, og fra gjemmestedet sitt ser nissefamilien en dame låse seg inn i huset. De vet det ikke ennå, men det er faktisk Amalie som flytter inn.

Julekalenderen Amalies Jul, først sendt på NRK i 1995, har 24 avsluttende episoder og noen gjennomgående historier. Dette er et fascinerende juledrama som veksler mellom fantasi og virkelighet, og som senere fikk en oppfølger i massivt populære Jul På Månetoppen. Anne Marie Ottersen spiller hovedrollen som Amalie Wang, mens Pia Borgli er Nissungen, Brit Elisabeth Haagensli er Nissemor og Harald Heide-Steen jr. fyller rollen som Nissefar. Dessuten treffer vi blant andre Jan Hårstad, Lasse Lindtner, Henrik Scheele, Mari Maurstad, Svein Tindberg, Rut Tellefsen, Jorunn Kjellsby og Anne Krigsvoll. Serien ble spilt inn i en gammel herskapsvilla i Madserud allé mellom Skøyen og Frogner i Oslo. Dette var også opptakssted for barne-TV-serien Huset Med Det Rare I.

OBS: Vi i Platekompaniet jobber kontinuerlig med å få gjort en rekke kjente og kjære, norske film- og TV-klassikere tilgjengelige på DVD. Dersom du melder deg opp for å overvåke varen, vil du både bidra til å øke sjansen for at vi får produsert opp tittelen, samt at du får beskjed straks produktet eventuelt blir tilgjengelig for salg!

 

Produktfakta
Produksjonsår 1995 Utgitt 2022
Format DVD Sone Sone 2
Sjanger Jul, TV-serie Antall disker 3
Aldersgrense Ingen Undertekster Ingen
Lydformater Stereo 2.0 (Norsk) Bildeformater Fullscreen 4:3
Regissør Torunn Calmeyer Ringen Skuespillere Anne Marie Ottersen, Brit E. Haagensli, Harald Heide-Steen Jr., Henny Moan, Jan Hårstad, Pia Borgli
Bestillingsnummer BNA3024856 Serie Julekalendere På TV

Andre produkter i samme serie

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i