Bjørnson På Film (DVD)

Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 7-14 dager
Frakt 39,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Synnøve Solbakken (Sverige 1919) - Regi: John W.Brunius.
Den aller første Bjørnson-filmatiseringen, basert på en av hans mest populære fortellinger, var en stor suksess på kino i hele Skandinavia og ble en tematisk veiviser for norsk filmproduksjon i 1920-årene. Filmen var tatt opp i Sel i Gudbrandsdalen.

Et Farlig frieri (Sverige 1919) - Regi: Rune Carlsten.
Den første suksessen med Bjørnson på film ble fulgt opp samme år med en Bjørnson-novelle, som på film ble en romantisk folkekomedie med dramatisk norsk vestlandsnatur som bakteppe. Lars hanson spilte også her den mannlige hovedrollen, og fra den norske skuespillerstallen stilte Theodor Blich som hissig svigerfar. Opptakene ble gjort i Eide i Hardanger.

En glad gutt (Norge 1932) Regi: John W.Brunius
Til 100-årsjubilèet for Bjørnsons fødsel i 1932 kom denne tidlige norske lydfilmen,en for sin tid stort anlagt produksjon etter den klassiske bondefortellingen. Publikumsyndlingen Tore Foss spilte tittelrollen, og her fikk kinogjengerne endelig høre Bjørnsons figurer snakke i idyliske nasjonalromantiske omgivelser. Opptakene ble gjort i Vågå i Gudbrandsdalen.

Bonusmateriale

  • Fire filmavisinnslag om Bjørnstjerne Bjørnson
  • Dokumentarfilm om forfatteren fra 1932

Produktfakta

Produksjonsår 1919 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Drama
Antall disker 1 Spilletid 4 timer 13 minutter
Aldersgrense Ingen Undertekster Ingen
Lydformater Stereo 2.0 (Norsk), Stereo 2.0 (Stumfilm) Bildeformater Fullscreen 4:3, Sort/Hvitt
Skuespillere Gull Cronwall, Gøril Havrevold, Karin Molander, Lars Hanson, Theodor Blich, Tore Foss Bestillingsnummer NFI113369DVD

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende