Blücher (DVD)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Krysseren Blücher er et av de viktigste symbolene i Norsk krigshistorie. Det tyske flaggskipet som ledet eskadren inn Oslofjorden ble senket 9. April 1940, og styrkene som skulle innta hovedstaden ble forsinket slik at kong Haakon og den norske regjering unnslapp okkupasjonsstyrken. Om lag tusen soldater måtte gi tapt i det kalde Drøbakssundet, og vraket ble liggende på nesten hundre meters dyp. Nå, mer enn 60 år etter, er det teknisk mulig å fortelle historien om denne gigantiske krigsgraven.

62 år etter går Alex Dietzsch og Fritz Habermann om bord i Color Lines ferge som skal seile fra Kiel til Oslo. De to tyske krigsveteranene skal for første gang se levende bilder av vraket som var deres hjem og arbeidsplass under den 2. Verdenskrig. De skal også møte en norsk veteran, Johs. W. Høy, som fra Oscarsborg deltok i senkingen av Blücher i april 1940.

Bonusmateriale

  • Akersbergets Hemmelighet - Sølvgruvene i Oslo

Produktfakta

Produksjonsår 2003 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Dokumentar
Antall disker 1 Spilletid 0 timer 56 minutter
Aldersgrense Ingen Undertekster Norsk
Lydformater Stereo 2.0 (Norsk) Bildeformater Widescreen 1.78:1 Anamorphic
Regissør Oddvar Bull Tuhus Skuespillere Dokumentar
Bestillingsnummer 8947-37d0

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende