Bustenskjold (1958) (DVD)

Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 5-10 dager
Frakt 39,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Bustenskjold er en norsk filmkomedie fra 1958, regissert av Helge Lunde. Filmen er basert på tegneserien Jens von Bustenskjold av Anders Bjørgaard (tegninger) / Sigurd Lybeck (tekst). Leif Juster hadde hovedrollen som Jens von Bustenskjold.

Jens von Bustenskjold har hele tiden bodd i den trange og avsidesliggende fjellbygda Oladalen, der han har fristet en temmelig kummerlig tilværelse som småbruker. Bustenskjold er av adelig byrd. Han påstår at tippoldefaren var kusk hos keiseren av Østerrike. Våningshuset går under navnet «Residensen». Det er riktignok meget skrøpelig, men han trøster seg med at nå til dags er det mange adelige som overhodet ikke eier noe hus.

Bustenskjold har alltid vært en lathans. Hans økonomiske stilling har stadig blitt dårligere. For å sikre sin økonomiske framtid vil Bustenskjold gifte seg med unge og vakre Signe Sørby, datter av den velstående Sørby-enka. Den giftelystne enka tar vel imot ham, idet hun tror at han er kommet for å fri til henne. Når det viser seg at det er datteren han er ute etter, blir han regelrett kastet ut av den skuffede fruen. Dagen etter det mislykkete frieriet kan svirebrødrene Plassbakk-kallen og Bernt skomaker meddele ham at han har arvet en million kroner etter en avdød slektning i USA.

Produktfakta

Produksjonsår 1958 Utgitt 2019
Format DVD Sone Sone 2
Sjanger Komedie Antall disker 1
Spilletid 1 timer 36 minutter Regissør Helge Lunde
Skuespillere Birger Løvaas, Einar Vaage, Leif Juster Bestillingsnummer NYBUSTENDVD
Serie Norske Filmklassikere

Andre produkter i samme serie

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende