By Og Gate Buss Og Trikk - 24 Oslofilmer fra 1948-1958 (DVD)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Oslo Kinematografer, ved kinosjef Kristoffer Aamodt, satte av penger i et fond etter 2.verdenskrig som gjorde det mulig for unge filmskaper å lage korte dokumentarfilmer. Men filmene måtte handle om Oslo by. En hel generasjon unge etterkrigsfilmskapere debuterte gjerne med en såkalt "Oslofilm".

Norsk filminstitutt - i samarbeid med Oslo byarkiv, gir nå ut de første 24 Oslofilmene fra glansperioden og gjenoppbyggingens tiår, fra 1948 til 1958.

Filmer som er med: Oslo Havn - byens hjerte, Akerselva - med filmkamera fra Puttmyrene til Nyland. God vakt, søster, Borgere i morgen - en film om Oslo folkeskoler, Buss og trikk, Vi bygger et rådhus i Vika, Byen og gatene, Gatelangs, Kraft til byen - en film om elektrisitetsforsyningen til Oslo, Renholdsverket, Hver kveld kl.20, Byens bad, Langåra - et ferieparadis, Maten vi spiser, Vann og kloakk, Fra Ekely - byen og kunstnerne, Fra Oslo Centrum, Hovedstadens gamle forsteder, Grønt lys, Gass har fremtiden for seg. Oslo Gassverk. Klipp fra Oslo Kinematogtafers arkiv, Se deg for, Kolonihager i Oslo, En by i vekst, Nye forstadsbaner i Oslo, Oslos nye bydeler.

Bonusmateriale

  • Fiskerlivets Farere (1954)
  • Intervjuer
  • Galleri med bilder fra Oslofilmer og Oslo bt

Produktfakta

Produksjonsår 2005 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Dokumentar
Antall disker 1 Spilletid 3 timer 7 minutter
Aldersgrense Ingen Lydformater Mono 1.0 (Norsk)
Bildeformater Fullscreen 4:3, Sort/Hvitt Regissør Diverse
Skuespillere Dokumentar Bestillingsnummer NFI110727DVD

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende