Decamerone (DVD)

99,00 9900
Sendes vanligvis innen 5-10 dager
Forbildet til Decamerone er Giovanni Boccaccios (1313-1375) berømte bokverk, der dikteren har samlet hundre folkelige fortellinger fylt av erotikk og sensualisme. Av disse har Pasolini valgt ut et antall historier, der lidderlige nonner og myrdede elskere former et bilde av mennesket i sin mest menneskelige form. Pasolini har selv en rolle i filmen som den store maleren Allievo di Giotto. Denne kunstneren var den første som anvendte perspektivmaleri med dybdevirkning, på samme måte som det todimensionale filmmediets dybdeteknikk fungerer. Pasolini gestalter med andre ord et historisk kunstnerlig bindeledd, samtidig som hans rollefi gur binder sammen filmens ulike skrøner.

Decamerone er den første av Pier Paolo Pasolinis (1922-1975) tre livsbejaende fi lmer under samlebetegnelsen En livets trilogi. De to følgende filmene i serien er Canterbury Tales (1972) og Tusen og Én Natt (1974). Alle tre bygger på temaer som lyst, erotikk og kjærlighet. Decamerone er en frittalende, frekk og underholdende skildring, illustrert med strålende vakkert filmfoto.

Produktfakta

Produksjonsår 1971 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Dramakomedie
Antall disker 1 Spilletid 1 timer 46 minutter
Aldersgrense 15 Undertekster Dansk, Norsk
Lydformater Mono 1.0 (Italiensk) Bildeformater Fullscreen 4:3
Regissør Pier Paolo Pasolini Skuespillere Angela Luce, Franco Citti, Patrizia Capparelli, Pier Paolo Pasolini, Silvana Mangano
Bestillingsnummer Q-709 Leverandør Star Media Entertainment

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i