Den Store Barnedåpen (1931) (DVD)

Denne varen er dessverre ikke tilgjengelig for øyeblikket. Legg igjen e-postadressen din for å få beskjed dersom varen blir tilgjengelig igjen.
Beskrivelse
Den første norske lydfilmen Den store barnedåpen er nå på dvd. Den originale versjonen fra 1931 med nyoppusset lyd og bilde, basert på Oskar Braatens populære folkekomedie.

Fabrikkjenta Alvilde får et barn utenfor ekteskap, og vil gjerne få det døpt i kirken. Den strenge kapellanen nekterå døpe et uekte barn, men kirketjener Evensen sier "kom til vårs!". Den vakre fabrikkjenta Alvilde og den nervøse Harald klarer brasene - så det blir både barnedåp og bryllup til slutt! En munter og varm fremstilling av menneskelig dumhet og klokskap der den sunne fornuft og det varme hjerte serier til slutt.

Den store barnedåpen er en kostelig folkekomedie basert på Oskar Braatens skuespill og var en stor suksess da den gikk på kino. Filmen er også en unik skildring av "det gamle Oslo" - med spinneriene og fabrikkmiljøet langs Akerselva. Sammen med titler som Fant og Ungen føyer Den store barnedåpen ser inn i retten av filmer som senere har blitt kalt "gullalderen" i norsk film.
Bonusmateriale
  • Om restaureringen
  • Hefte med forord av Bent Kvalvik og artikkel av filmhistoriker Gunnar Iversen
Produktfakta
Produksjonsår 1931 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Komedie
Antall disker 1 Spilletid 1 timer 35 minutter
Aldersgrense Ingen Undertekster Engelsk, Norsk
Lydformater Mono 1.0 (Norsk) Bildeformater Fullscreen 4:3, Sort/Hvitt
Regissør Tancred Ibsen Skuespillere Aase Bye, Einar Sissener, Hauk Abel
Bestillingsnummer NFI113393DVD Serie Norske Filmklassikere

Andre produkter i samme serie