Drømmen (DVD)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Drømmen - som fikk Krystallbjørnen under Berlin-festivalen - handler om 13 år gamle Frits som, inspirert av Martin Luther King, gjør opprør mot skoleinspektøren. Året er 1969, og rent geografisk befinner vi oss langt unna demonstrasjonstog mot Vietnamkrigen, Beatles-hår, piggtråd og opprør. Men de nye vinder blåser også i provinsen og på den skolen der vår hovedperson skal begynne etter sommerferien...

Den tyranniske inspektøren Lindum Svendsen styrer provinsskolen der Frits begynner. Ny av året er også den unge og langhårete læreren fra København, Freddie Svale. En dag blir Frits grovt mishandlet av inspektøren, men han lar seg ikke kue uten videre. Han vet hvem Martin Luther King er, og med hjelp av Freddie Svale og Frits' foreldre, Peder og Stine, går han til kamp for rettferdigheten. Det er en kamp som får konsekvenser for alle parter.

Bonusmateriale

  • Introduksjon av Niels Arden Oplev

Produktfakta

Produksjonsår 2006 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Drama
Antall disker 1 Spilletid 1 timer 44 minutter
Aldersgrense 11 Undertekster Dansk, Engelsk, Finsk, Norsk, Svensk
Lydformater Dolby Digital 5.1 (Dansk), DTS (Dansk) Bildeformater Widescreen 1.85:1 Anamorphic
Regissør Niels Arden Oplev Skuespillere Bent Mejding, Janus Dissing Rathke, Sarah Juel Werner
Bestillingsnummer 1439031 Leverandør Nordisk Film Distribusjon AS

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende