Eddie & Suzanne (DVD)

99,50 9950
Sendes vanligvis innen 7-14 dager
Arild Kristos spillefilm Eddie & Suzanne er en roadmovie og en kjærlighetshistorie med tragisk utgang. Den er blitt stående i norsk filmhistorie som en modernistisk klassiker, enkel og stilisert. Selv mente regissøren den skulle ses som et eventyr og en filmallegori. Han ønsket å gi et bilde av samfunnet og ungdommens vilkår under en brutal og undertrykkende "faderslov". Personene er stiliserte, og vi får vite lite om bakgrunnen deres. Eddie, en tidligere straffet Oslo-gutt, og Suzanne, datteren til en tyrannisk svensk politimester, møtes tilfeldig på et diskotek og forelsker seg i hverandre. De blir imidlertid nektet å være sammen, og rømmer derfor til Frankrike for å elske i fred. Hennes far, som tror de driver med narkotika, setter himmel og jord i bevegelse for å få tak i dem. Filmen fikk bl.a. terningkast 5 i VG og ble sett av over 130.000 på kino, men har siden vært lite vist.

Bonusmateriale

  • Dokumentarfilmen Arild Kristos verden
  • Undergrunnen (12 min) fra 1966 er en sterk visuell skildring av mennesker og miljø på Kolsåsbanen og samtidig et spennende tidsbilde med politiske overtoner.
  • Kristoball (11 min) fra 1967 ble under kortfilmfestivalen i Clermont- Ferrand i 1995 Kristoball kåret til en av de 100 beste kortfilmene i verden gjennom tidene.
  • Mirakel (18 min) fra 1991 er en animasjonsfilm laget i et storyboardprogram. Da Arild Kristo ikke fikk nok midler til å realisere filmen som realfilm valgte han å lage den som en animasjonsfilm.
  • Hefte med artikkelen En flukt helt inn i døden - Om Arild Kristo og Eddie & Suzanne av professor Gunnar Iversen

Produktfakta

Produksjonsår 1995 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Drama
Antall disker 1 Spilletid 1 timer 29 minutter
Aldersgrense Ingen Undertekster Engelsk
Lydformater Stereo 2.0 (Polsk), Stereo 2.0 (Svensk) Bildeformater Fullscreen 4:3
Regissør Arild Kristo Skuespillere Sverre Horge, Yvonne Sparrbåge
Bestillingsnummer NFI113423DVD Leverandør Another World Entertainment

Anmeldelser

Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i