Fox Grønland - Sesong 1 (DVD)

Denne varen er dessverre ikke tilgjengelig for øyeblikket. Legg igjen e-postadressen din for å få beskjed dersom varen blir tilgjengelig igjen.
Beskrivelse
Fox er kallenavnet på politistasjonen på Grønland i Oslo. Her jobber etterforskerne og betjentene i et flerkulturelt og til tider svært tøft område. Bli med på jobb og inn i livet til de som jobber der.

Serien er spilt inn i Airport Studios på Fornebu og på ulike steder i og rundt bydelen Grønland. Stedet er valgt fordi det på mange måter gir et bilde, både på godt og vondt, av et mer internasjonalt Oslo. Serien er fiksjon, samtidig som serien skal være så realistisk som mulig. Etterforskerne står overfor utfordringer og krimsaker som gjerne kunne vært virkelige.

Forskjellen mellom en tradisjonell krimserie og en politiserie som Fox Grønland, er først og fremst at krimserien rendyrker krimsaken som et mysterium som skal løses. Krimserier er gjerne miniserier hvor mysteriet ikke avsløres før i siste episode, som i eksempelvis påskekrimene. Politiserien er komprimert og dramatisert historie om både arbeid og fritid for de som jobber der. Fox Grønland er den første norske politiserien i moderne tid. Både skuespillerne og nøkkelpersoner i staben har gjennomgått et skreddersydd kurs på Politihøyskolen i Oslo, hvor de har vært innom alt fra våpentrening til mer trivielle sider ved politiarbeid.

Jan Erik Holm (Per Frisch) er førstebetjent ved kammeret og jobber som spesialetterforsker. Han har 17 års fartstid innen spaning og har jobbet på Grønland siden 1992. Jan Erik elsker jobben noe som har kostet ham flere samboerskap. Nå er han singel igjen og misliker det sterkt. Han har en sønn som bor i Bergen og en jente på fire .
Produktfakta
Produksjonsår 2005 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger TV-serie, Krim
Antall disker 1 Spilletid 9 timer
Aldersgrense Ingen Lydformater Stereo 2.0 (Norsk)
Bildeformater Fullscreen 4:3 Regissør Diverse
Skuespillere Daud Mirza, Hassan Mohammed, Kalle Øby, Kristin Skogheim, Nina Woxholdt, Per Frisch Bestillingsnummer N299222

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende