Georgia (DVD)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
To søstre deler lidenskapen for musikk og sang. Den ene er en utlevende og selvdestruktiv punkrocker uten talent, den andre en elsket folkrocksangerinne med stødig famlieliv. Jennifer Jason Leigh spiller den unge Sadie, som flyter rundt uten et fast punkt i tilværelsen, og forsøker å skape seg en sangkarriere. Hennes utilstrekkelighet blir smertefullt tydelig når hun står på scenen. Hun brenner for musikken, men hun kan ikke synge. Sin emosjonelle smerte døyver hun med dop og sprit. Storesøster Georgia har alt Sadie ønsker seg, en nydelig sangstemme og en lysende sangkarriere. Når søstrenes veier krysses blir Sadies sjalusi åpenbar og konfrontasjonen er uunngåelig.

Bakgrunnshistorien til filmen er delvis selvopplevd, og bygger på Jennifer Jason Leighs egne erfaringer med en tidligere dopavhengig eldre søster. Grunnideen til historien kommer fra Jennifer Jason Leigh, men hennes mor Barbara Turner har skrevet manus. Skuespillerprestasjonene i dette følelsesladede dramaet ble hyllet av kritikerne, og Jennifer Jason Leighs portrett ble belønnet med pris for beste kvinnelige hovedrolle ved Filmfestivalen i Montreal. Mare Winningham ble Oscarnominert for Beste Kvinnelige Birolle.

Produktfakta

Produksjonsår 1995 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Drama
Antall disker 1 Spilletid 1 timer 55 minutter
Aldersgrense 11 Undertekster Dansk, Finsk, Norsk, Svensk
Lydformater Stereo 2.0 (Engelsk) Bildeformater Widescreen 1.85:1 Anamorphic
Regissør Ulu Grosbard Skuespillere Jennifer Jason Leigh, Mare Winningham, Ted Levine
Bestillingsnummer DVD-343 Leverandør Star Media Entertainment

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende