Glen Or Glenda? / Jailbait (DVD)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Glen Or Glenda?
Glen or Glenda er historien om den seksuelt frustrerte og forvirrede transvestitten Glen. Filmen er inspirert av den virkelige historien om George W. Jorgensen, som i 1951 og en av de første i verden som fikk foretatt en kjønnsskifteoperasjon på Rikshospitalet i København, og dermed ble til Christine Jorgensen.

Ed Wood spiller selv rollene som både Glen og Glenda. Filmen ble sett på som ekstremt kontroversiell på 1950-tallet, da folk flest ikke hadde kjennskap til og ikke aksepterte transseksuelle. Derfor kom ryktene om at filmens persongalleri var basert på regissøren selv.

Wood var ikke ukjent med lysten til å kle seg i feminine kashmir-gensere, da han satte seg for å produsere en film om transvestitter – han hevdet nemlig at han selv under 2. verdenskrig bar BH og dametruser under sin militæruniform.

Jailbait
Jail Bait skiller seg ut fra Ed Woods andre mer eller mindre fjollete produksjoner. Denne har faktisk en semi-realistisk handling, og her forsøker han å klassifisere seg selv i sjangeren film noir, hvilket må sies er en anelse for høyt siktet for en mann som endte opp som regissør for en rekke serier av harde lavbudsjetts pornofilmer.

Gangsteren og politimorderen Vic Brady introduserer den unge Don Gregor til en verden av kriminalitet. Meget beleilig er Gregors far plastisk kirurg, så Brady øyner muligheten til å endre sitt utseende og unngå sin straff. Men Gregors far er ikke såååå fornøyd med idéen.

Produktfakta

Produksjonsår 1953 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Thriller
Antall disker 1 Spilletid 2 timer 22 minutter
Aldersgrense 15 Undertekster Norsk
Lydformater Mono 1.0 (Engelsk) Bildeformater Fullscreen 4:3
Regissør Edward D. Wood Jr. Skuespillere Bela Lugosi, Edward D. Wood Jr.
Bestillingsnummer AWE5007N Leverandør Another World Entertainment

Anmeldelser