Gormenghast (DVD)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
BBC's overdådig designede filmatisering av Mervyn Peakes eksentriske og brilliante noveller Titus Groan og Gormenghast er en triumf innen casting. Ian Richardsons Lear-aktige tolkning av en gal greve i et øde, vidspredt byggverk sidestilles med den brutale pragmatismen representert ved Celia Imrie som hans kone, den synkroniserte galskapen ved Zoe Wanamaker og Lynsey Baxter som hans tvillingsøstre og den tveeggede sjarmen til Jonathan Rhys-Meyers som Steerpike, kjøkkengutten besatt av å ta over makten uansett hvor mange dødsfall som kreves. John Sessions er overraskende rørende i sin rolle som Prunesquallor, familiedoktoren som muligens er for sent ute da han endelig oppdager Steerpikes planer.

Serien har blant annet vunnet Silver WorldMedal in Television/Mini-Series, og Bronze WorldMedal in Television/Best Costume Design under The New York Festivals i 2000, en BAFTA for Visuelle Effekter og Grafisk Design samme år, og en pris for Beste Originalmusikk komponert for et TV-program under The Ivor Novello Awards 2000.

Produktfakta

Produksjonsår 2000 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger TV-serie
Antall disker 2 Spilletid 4 timer
Aldersgrense 15 Undertekster Dansk, Finsk, Norsk, Svensk
Lydformater Stereo 2.0 (Engelsk) Bildeformater Fullscreen 4:3
Regissør Diverse Regissører Skuespillere Christopher Lee, Jonathan Rhys Meyers, Stephen Fry
Bestillingsnummer 77222IN Leverandør Soul Media Distribution A/S

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende