Grbavica (DVD)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Grbavica forteller den gripende historien om den bosniske alenemoren Esma og tenåringsdatteren Sara. Hun tror faren er en krigshelt som døde ved fronten, men sannheten viser seg å være en helt annen. For Esma er en av mange kvinner som ble offer for systematisk voldtekt under den grusomme borgerkrigen som herjet landet.

Gjennom Esmas historie avdekkes et stykke sannhet om hva bosniske kvinner ble utsatt for, hvor vanskelig det kan være å snakke om det som skjedde og den harde virkeligheten for mange av kvinnene over ti år etter at overgrepene skjedde. At tema fortsatt er politisert viser reaksjonene filmen og regissøren har fått fra mange serbere som ser filmen som anti-serbisk propaganda. Men mest av alt er den en skildring av hvordan man går videre etter den største menneskelige katastrofen i moderne europeisk historie.

En kvinnelig regissør har med denne filmen skildret kvinnenes skjebne i krig på en dyptloddende måte. Med sin enkle historie om forstillelse og sannhet, skam og forakt, knyttet til et evig tema i menneskenes historie, er den også allmenngyldig.

Produktfakta

Produksjonsår 2006 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Drama
Antall disker 1 Spilletid 1 timer 35 minutter
Aldersgrense 11 Undertekster Norsk
Lydformater Stereo 2.0 (Serbokroatisk) Bildeformater Widescreen 1.85:1 Anamorphic
Regissør Jasmila Zbanic Skuespillere Leon Lucev, Luna Mijovic, Mirjana Karanovic
Bestillingsnummer 9127-31d0 Leverandør Universal Sony Picture Home Entertainment Nordic AB

Anmeldelser