Grünfeld - Ukjent Opphav (DVD)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
De fl este kjenner til sosialmedisineren, psykiateren, sexologen og rikssynseren Berthold Grünfeld. En mann som aldri har vært redd for å markere seg i offentligheten, og som stadig har ment mye om mangt. Bak hans intellektuelle og faglige fasade skjuler det seg imidlertid en fortid som få kjenner, ikke en gang hovedpersonen selv. Like før krigen ble han sendt ut av fødelandet Slovakia. Veien gikk til Norge på en av de mange transportene for jødiske barn.

I mer enn 65 år har han nektet å se tilbake eller fi nne ut mer om sin opprinnelse. Nå tvinger regissøren, hans egen datter, ham til å gjøre det. I tilbakeblikket konfronteres han med sin ukjente mors skjebne. En skjebne som rommer en fallen kvinnes historie og som bekrefter flere av de intuitive antagelsene han hele livet har båret på, men ikke villet erkjenne.

Det personlige og granskende portrettet av sin egen far eller mor har etter hvert utviklet seg til å bli en egen genre innen dokumentarfilmen. Regissør Nina F. Grünfeld har satt seg fore å nøste opp trådene omkring farens familie. Det blir en reise bokstavelig talt tilbake til barndommen, like spennende som en kriminalgåte, men også nært og opprivende. For hva oppnår man egentlig ved å få kjennskap til sin egen ukjente fortid?

Bonusmateriale

  • Linn Bølstad intervjuer: Berthold Grünfeld, Gunhild Grünfeld & Nina Grünfeld
  • Berthold i samtale med Gro Harlem Brundtland: Om oppdagelsen av sin fortid & Om abortkampen på 1970-tallet
  • Berthold i samtale med forsvarsadvokat Tor Erling Staff
  • Berthold møter Misa Mel i Lubljiana, Slovenia
  • Kommentarstemme fra Nina og Berthold

Produktfakta

Produksjonsår 2005 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Dokumentar
Antall disker 1 Spilletid 0 timer 49 minutter
Aldersgrense Ingen Undertekster Engelsk, Norsk
Lydformater Stereo 2.0 (Norsk) Bildeformater Widescreen 1.85:1 Anamorphic
Regissør Nina F. Grünfeld Skuespillere Dokumentar
Bestillingsnummer 8662-37d0 Leverandør Universal Sony Picture Home Entertainment Nordic AB

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende