Hamsun - Samleboks (DVD)

Denne varen er dessverre ikke tilgjengelig for øyeblikket. Legg igjen e-postadressen din for å få beskjed dersom varen blir tilgjengelig igjen.
Beskrivelse
Knut Hamsun (1859 - 1952) var en av det 20. århundres mest betydningsfulle forfattere, med en vesentlig innflytelse på europeisk og amerikansk litteratur. I 1920 fikk han nobelprisen for romanen Markens Grøde, men kanskje størst innflytelse fikk Sult - et av de virkelig banebrytende verkene innen modernismen.

I boksen finner du følgende filmer:

Markens Grøde (1921) - Regi: Gunnar Sommerfeldt
Stumfilm fra 1921 om Isak, mannen som dukker opp fra intet og starter byggingen av sitt småbruk. Filmen ble en sensasjon etter premieren, og økte raskt interessen for Hamsuns roman. Denne versjonen har nyinnspilt originalmusikk, komponert av Leif Halvorsen og framført av Kringkastingsorkesteret med dirigent Frank Strobel.

Sult (1966) - Regi: Henning Carlsen
Her møter vi hovedpersonen Pontus, som vandrer rundt i Kristiania i 1890. En forfatter, full av ambisjoner og tro på sitt talent.

Landstrykere (1990) - Regi: Ola Solum
Handler om eventyreren August, en berømt romanskikkelse somHamsun skildret i flere bøker.

Telegrafisten (1993) - Regi: Erik Gustavson
I denne filmen, basert på romanen Sværmere fra 1904, står telegrafisten og kvinnebedåreren Rolandsen sentralt. Vi får servert humor, erotikk, nordlandsnatur og eventyr uten sidestykke.

Pan (1995) - Regi: Henning Carlsen
Løytnant Thomas Glahn lever som en fremmed i et lite kystsamfunn i Nord-Norge, men en dag møter han Edvarda - og dermed starter et mystisk og psykologisk utfordrende eventyr...

Hamsun (1996) - Regi: Jan Troell
Denne filmen beskriver ekteskapet mellom Hamsun og hans hustru Marie i årene 1935 til 1952. Fremragende skuespillerkunst og et fortettet manuskript gjør denne filmen til en av de store produksjonene i nordisk filmhistorie.
Produktfakta
Produksjonsår 2009 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Drama
Antall disker 6 Spilletid 11 timer 51 minutter
Aldersgrense 11 Undertekster Norsk
Lydformater Mono 1.0 (Engelsk), Stereo 2.0 (Engelsk) Skuespillere Amund Rydland, Anette Hoff, Bjørn Floberg, Ghita Nørby, Helge Jordal, Marie Richardson, Marika Lagercrantz, Max Von Sydow, Per Oscarsson, Trond Peter Stamsø Munch
Bestillingsnummer 1809831 Serie Norske Filmklassikere

Andre produkter i samme serie