History Of Football - The Beautiful Game (UK-import) (DVD)

349,00 34900
Sendes vanligvis innen 10-20 dager
Dette er den ulitmate dvd-boksen for alle elskere av fotball. Over 7 dvd-er presenteres alle legendariske lag og spillere, de store mesterskapene, fotballhistoriens høydepunkter og de mørkere kapitlene som tragediene på Hillsborough og Heysel. I tillegg til de over 11 timene med ordinær spilletid kommer 3 og en halv time med ekstramateriale.

Disk 1:
Origins
Dette avsnittet tar for seg sportens opprinnelse og utvikling. Intervjuer med stjerner som Hugo Sanchez og Alfredo Di Stefano.

Football Cultures
Religion i Iran, økonomi i Amerika, politikk i Spania og Ghana. Dette avsnittet studerer fotballens rolle i ulike kulturer og tar spesielt for seg VM-kampen mellom Usa og Iran i 1998. Intervjuer med blant andre Pele, Andoni Zubizarreta, Clive Toye, Abedi Pele og Henry Kissinger.

Disk 2:
Evolution of the European Game
Denne episoden ser på de store trendene som formet utviklingen av den europeiske fotballen til det den er i dag.

European Superpowers
Real Madrid på 50-tallet, Nederlenderne og Tyskerne på 70-tallet, Liverpool på 80-tallet og Milan og det franske landslaget på 90-tallet - alle store lag som har forandret fotballhistorien. En rekke av de aller største stjernene fra disse lagene intervjues.

Disk 3: Brazil:
Denne episoden utforsker Brasils dominans som en ledende fotballnasjon, og ser også på de mørkere sidene ved brasiliansk fotball som rasismen og volden. Inkludert er også de eneste kjente opptakene av Artur Friedenreich, mannen som sies å ha scoret flere mål enn noen andre i fotballhistorien.

South American Superpowers
Sør-Amerikanske lag har vunnet VM åtte ganger, og denne episoden fokuserer på hvordan disse lagene - fra Argentina og Uruguay på 30-tallet til Colombia på 90-tallet - har endret fotballhistoriens gang.

Disk 4:
For Club And Country
I denne episoden ser vi hvordan fransk fotball har utviklet seg gjennom årene og hvordan landets seiere i VM '98 og EM 2000 har gitt landet sin egen fotballidentitet. Ellers snakker Dwight Yorke om de utfordringene det medførte å spille for både Manchester United og Trinidads landslag. Sir Alex Ferguson diskuterer de forandringene han har opplevd gjennom sin tid i Manchester United.

The Dark Side
Denne episoden ser på fotballens mørke sider: Tragedier som har bragt samfunn tettere sammen, en krig startet på grunn av en kamp og hooliganismen som truet hele sportens eksistens. Etterlatte etter Hillsborough-tragedien og Bill Foulkes, som overlevde Manchester Uniteds flyulykke i München, intervjues.

Disk 5:
Superstars Fra Billy Meredith og Mattias Sindelar til Pele, Alfredo Di Stefano, Garrincha, Maradona og Zidane ser denne episoden på karrieren til spillere som har hevet seg over mengden og skrevet seg inn i historiebøkene.

The Media
Mediene spiller en sentral rolle innen fotballen. George Best, Jürgen Klinsmann og Ronaldo forteller om hvordan de har blitt behandlet av pressen og hvordan det har påvirket dem. Sir Alex Ferguson, Diego Maradona, David Hill og Pele intervjues også.

Africa
Denne episoden ser på Afrikas enorme potensiale innen fotball og forteller historien om Kameruns minneverdige innsats under VM i 1990, da en 38-åring ble Afrikas første internasjonale fotballstjerne.

A Game For All
Langt unna stadionene, spillerne og supporterne følger denne episoden kampen om fotballens sjel i en tid der sporten for lengst har blitt verdensomspennende. Den fokusrerer på FIFAs historie og andre makthaveres innflytelse, kulturelt såvel som økonomisk.

Disk 7:
Futures
Denne episoden ser tilbake for å lære noen lekser som vil hjelpe til å forme fotballens fremtid. VM i 2002 i Japan og Sør-Korea brukes som utgangspunkt for å spå spillets fremtid.

Produktfakta

Produksjonsår 2004 Format DVD
Sone Sone 2 - Import Sjanger Dokumentar
Antall disker 7 Spilletid 11 timer 16 minutter
Aldersgrense Ingen Undertekster Ingen
Lydformater Dolby Digital 5.1 (Engelsk) Bildeformater Widescreen 16:9 Anamorphic
Regissør Diverse Skuespillere Diego Armando Maradona, George Best, Pele, Sir Bobby Charlton, Zinedine Zidane
Bestillingsnummer FHED1778 Leverandør Gardners

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i