Jakten / Motforestilling (DVD)

Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 7-14 dager
Frakt 39,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Jakten (1959)
Jakten var Erik Løchens debut som spillefilmregissør, og banet vei for en ny type film i Norge. Forbindelsen til den franske bølgen, som også startet rundt 1960, synes klar: Filmen preges av overraskende klipping, lekker naturfotografering og skuespillere/fortellerstemme som henvender seg direkte til publikum og kommentere handligen.

Historien er ordinær nok - et trekantdrama om to menn som begjærer den samme kvinnen. Vi følger de tre noen dager på rypejakt, en jakt som ender brutalt. Eller gjør den det? Med ansvar for regi, manus, klipp og filmens jazzmusikk leker Løchen med publikums forventninger om hva en filmhistorie skal bestå av og leverer et ironisk kammerspill i fjellheimen. Jakten er utvilsomt et av hovedverkene innen norsk filmmodernisme, og ble tatt ut til hovedkonkurransen i Cannes i 1960.

Motforestilling (1972)
Med Motforestilling tar Erik Løchen nok et skritt videre i sin filmatiske lek med form og innhold. Handlingen har tre plan, det første består av opptak fra en filminnspilling. Scener fra filmen som er spilt inn utgjør det andre planet, mens vi på tredje nivå er vitne til en kjærlighetshistorie mellom to av skuespillerne. Karakterene reflekterer over historien som fortelles, filmens vesen og ikke minst politiske spørsmål, det hele elegant og humoristisk vevd sammen uten klare overganger.

Erik Løchen mente selv at de fem aktene i Motforestilling kunne vises i en hvilken som helst rekkefølge, og at filmen da kunne være 120 forskjellige filmer. DVD-en inneholder filmversjonen vist på kino i 1972 og en senere alternativ utgave. Du kan selv programmere de andre 118 variantene.

Bonusmateriale

  • Erik Løchens kortfilmer: Borgere Av I Morgen (1950), Hver Kveld Kl. 20 (1952), 15 Småbruk Om Dagen (1967), Søring Nordover (1976), Barstadvikinane (1977)
  • Intervju fra Filmmagasinet (1972)
  • Et møte med Erik Løchen (1982) - lydfil
  • Innledning ved filmregissør Joacim Trier
  • Bildegalleri
  • Manus som PDF-fil
  • Hefte med artikler

Produktfakta

Produksjonsår 1959 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Drama
Antall disker 2 Spilletid 3 timer 11 minutter
Aldersgrense Ingen Undertekster Engelsk, Fransk
Lydformater Mono 1.0 (Norsk) Bildeformater Fullscreen 4:3, Sort/Hvitt, Widescreen 1.66:1 Anamorphic
Regissør Erik Løchen Skuespillere Anne Marie Ottersen, Bente Børsum, Espen Skjønberg, Kari Rasmussen, Knut Husebø, Per Theodor Haugen, Rolf Søder, Tor Stokke
Bestillingsnummer NFI113266BVD

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende