Kvinner Uten Menn (DVD)

69,30 6930 Veil. pris 99,00
Sendes vanligvis innen 5-10 dager
Den iranske samtidskunstneren Shirin Neshat spillefilmdebuterer med nydelige Kvinner Uten Menn, vinner av den prestisjetunge sølvløven under filmfestivalen i Venezia.

Historiene til fire forskjellige kvinner - Fakhri, Zarrin, Munis og Faezeh - vikles sammen sommeren 1953, en avgjørende tid i Irans historie. Når den demokratisk valgte statsministeren Mohammad Mossadegh blir styrtet i et statskupp ledet av USA og støttet av Storbritannia, knuses samtidig nasjonens håp. I løpet av noen kritiske dager bringes de fire kvinnene fra ulike deler av det iranske samfunnet sammen, mens politisk og sosial uro danner et dramatisk bakteppe for deres dypt personlige historier.

Shirin Neshat, som tidligere har jobbet mye med videokunst, har her regissert en film som er en absolutt visuell nytelse. Kvinner Uten Menn er basert på den kvinnelige forfatteren Shahrnush Parsipurs magisk-realistiske roman ved samme navn, og Neshat blander på samme måte det allegoriske med det realistiske. Filmen omhandler en kritisk tid i hennes hjemlands historie (hun lever selv i eksil i USA og Europa), samtidig som det underliggende budskapet er oppløftende - folkets røst, som ble tvunget til stillhet i 1953, kan igjen høres.

Produktfakta

Produksjonsår 2009 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Drama
Antall disker 15 Spilletid 1 timer 35 minutter
Aldersgrense 15 Undertekster Norsk
Lydformater Dolby Digital 5.1 (Engelsk), Dolby Digital 5.1 (Farsi) Bildeformater Widescreen 1.78:1 Anamorphic
Regissør Shirin Neshat Skuespillere Arita Shahrzad, Orsi Toth, Pegah Ferydoni, Shabnam Tolouei
Bestillingsnummer Q-2936 Serie Arthaus
Leverandør Star Media Entertainment

Anmeldelser

Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også

Andre produkter i samme serie

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i