Lapskaus Boulevard (DVD)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Nordmenn har også vært innvandrere. Fra 1930-tallet og utover fantes det en norsk getto i Brooklyn, New York, med nærmere hundretusen nordmenn. På folkemunne ble gettoen kalt Lapskaus Boulevard.

Lapskaus Boulevard er filmen om den siste norske innvandrerbutikken i Brooklyn: Nordic Delicacies. Her møter vi Alfred Bakke, som reiste til Brooklyn med plan om å bli et par år for å tjene penger. Nå har han bodd der med familien sin i over førti år! Hans kone, Helene Bakke, og datteren, Arlene, driver Nordic Delicacies og selger komler, lapskaus og annen tradisjonell norsk mat over disk til norskættede amerikanere.

Men kundegrunnlaget har forandret seg, og i dag består nabolaget stort sett av kinesere, arabere og amerikanere. Nordmennene har blitt en minoritet. Så hvordan ser fremtiden ut? Og hva har de lært av å leve side om side med andre kulturer i denne store smeltedigelen?

Bonusmateriale

  • Pilot (work in progress)
  • Debatt og regikommentarer
  • Bortklippede scener
  • Bonusfilm - <i>Livet og andre oppfinnelser</i>

Produktfakta

Produksjonsår 2005 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Dokumentar
Antall disker 1 Spilletid 0 timer 48 minutter
Aldersgrense Ingen Undertekster Engelsk, Norsk
Lydformater Stereo 2.0 (Norsk) Bildeformater Fullscreen 4:3
Regissør Marianne Kleven Skuespillere Dokumentar
Bestillingsnummer 8828-31d0 Leverandør Universal Sony Picture Home Entertainment Nordic AB

Anmeldelser