Maskeblomstfamilien (DVD)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Petter Næss (Elling, Bare Bea, Tatt Av Kvinnen) har regissert det mørke og utfordrende dramaet Maskeblomstfamilien, basert på Lars Saabye Christensens roman med samme navn. Rollen som Adrian spilles av nykommeren Marcus Aarnseth, her i selskap med kjente fjes som Maria Bonnevie, Eindride Eidsvold, Kjersti Holmen, Bjørn Sundquist og Dennis Storhøi.

Det er sommeren 1951. Lillian og Amund Wang får sitt første og eneste barn. En gutt. Eller er det en pike? Ute er det solformørkelse. Fuglene slutter å synge. Foreldrene nekter operasjonen som kunne gjort Adrian til et helt menneske. Leiligheten i Oscars gate blir et drivhus der de forferdeligste blomster gror. Her vokser den splittede Adrian opp med forstillelse, taushet, løgn og døende kjærlighet. Her lærer han sin skamløshet å kjenne.

Sommeren 1966 overhører Adrian samtalen som oppsummerer og besegler hans skjebne. Han velger ikke offerets rolle, men angriperens: Han går til krig mot foreldrene og får en kraft til å handle som er forløsende, men også livsfarlig for alle som er i hans nærhet, fordi han til slutt ikke kan kontrollere den. En serie hendelser endrer Adrians liv dramatisk i løpet av noen korte høstmåneder. Er det tilfeldigheter, eller kan de knyttes til Adrian? Ingen stiller spørsmål. Gjennom hovedrollen som Ødipus i en skoleteateroppsetning og møtet med Heidi, opplever Adrian seg selv i en større sammenheng, og han kan ikke unngå å innse sin egen tragedie. Skyldfølelsen, skammen og ansvaret er befriende og ødeleggende på samme tid - og Adrian tar sin straff.

Produktfakta

Produksjonsår 2010 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Drama
Antall disker 1 Spilletid 1 timer 34 minutter
Aldersgrense 11 Undertekster Engelsk, Norsk
Lydformater Dolby Digital 5.1 (Norsk) Bildeformater Widescreen 2.35:1 Anamorphic
Regissør Petter Næss Skuespillere Bjørn Sundquist, Dennis Storhøi, Eindride Eidsvold, Kjersti Holmen, Marcus Aarnseth, Maria Bonnevie
Bestillingsnummer 1877231

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende