Inngår i kampanje

Matteusevangeliet (DVD)

99,00 9900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
På lager Sendes vanligvis innen 24 timer
Frakt 39,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Det vekket oppsikt i de Italienske katolske kretser da kommunisten, ateisten og kunstneren Pier Paolo Pasolini fortalte at han ønsket å filme Matteusevangeliet. De færreste trodde han ville lage en film av så pietetsfull kaliber. Pasolini trodde ikke på at Jesus var Guds sønn, men han trodde at "menneskeligheten i han hadde antatt en så høy, streng og ideal form, at den nådde ut over de sedvanlige begreper om menneskeligheten."

Den Jesus, som Pasolini interesserte seg for, er den revolusjonære outsider som med skremmende presisjon kritiserer den livsform som omgir han. Den Jesus som tar avstand fra det sosiale urettferdigheten i samfunnsmønsteret. Det samme gjorde Pasolini selv, og derfor lot han også sin egen mor spille Jesus' mor. Hennes fortvilelse ved Jesus' korsfestelse er et forvarsel om den sinnsformørkelse som rammet henne da Pasolini et drøyt ti-år senere ble myrdet. Offisielt ble mordet på Pasolini tilskrevet en homofil, men mye tyder på at det var bestilt av mafiaen, eller av de høyeste politiske kretser som i mange år hadde vært under hard og sviende kritikk fra Pasolini.

Produktfakta

Produksjonsår 1964 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Drama
Antall disker 1 Spilletid 2 timer 11 minutter
Aldersgrense 11 Undertekster Dansk, Finsk, Norsk, Svensk
Lydformater Stereo 2.0 (Italiensk) Bildeformater Widescreen 1.85:1 Anamorphic
Regissør Pier Paolo Pasolini Skuespillere Enrique Irazoqui, Marcello Morante, Margherita Caruso, Mario Socrate, Settimio Di Porto, Susanna Pasolini
Bestillingsnummer AWE0163NDVD Serie Religiøse filmer

Andre produkter i samme serie

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i