Max Manus - Mannen Og Myten (DVD)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Max Manus liv var som et eventyr. Under hele krigen risikerte han livet. I 1941 tok Gestapo ham, men han reddet seg ved å sette livet på spill. Hans krigserindringer er velkjent for de fleste, og etter filmsuksessen Max Manus er hans navn blitt veldig godt kjent blant folk i alle aldersgrupper. Mindre kjent er nok hans turbulente liv før og etter krigen, som du i denne dokumentaren får et innblikk i.

Max Manus slo seg opp til å bli en stor og høyprofilert forretningsmann etter krigen. Grunnkapitalen for forretningseventyret til Max Manus var det han tjente på sine to berømte biografier. Disse var de første krigsbøkene og memoarene som kom ut etter krigen i 1946, og som ble virkelig store norske bestselgere. Han var også kongefamiliens bevæpnede livvakt den første tiden hjemme i Norge, og han ble senere en virkelig god, personlig venn med Kong Olav.

Denne dokumentarfilmen var det siste Max Manus gjorde offentlig før han døde, og den ble vist på NRK – Fakta på lørdag, med rekordhøye seertall. Her forteller han om sitt eventyrlige liv som blant annet våpensmugler, forretningsmann, soldat, løytnant i kompani Linge, sabotør, kongelig livvakt og direktør.

Produktfakta

Produksjonsår 1996 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Dokumentar
Antall disker 1 Spilletid 0 timer 54 minutter
Aldersgrense 11 Undertekster Norsk
Lydformater Stereo 2.0 (Norsk) Bildeformater Fullscreen 4:3
Skuespillere Dokumentar Bestillingsnummer 1822031
Leverandør Nordisk Film Distribusjon AS

Anmeldelser