Inngår i

Natural Light (DVD)

119,00 11900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Lagervare 2+ på nettlager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
KRIGSDRAMA OM ET MØRKT KAPITTEL I VERDENSHISTORIEN

Vinner av Sølvbjørnen for beste regi under EFM Berlinalen.

«En vakker fotografert film om krigens lidelser»
IonCinema

En mørk og ærlig krigsfilm som beveger seg gjennom sump og blekt landskap. Det er hovedkarakteren István Semetka som er «det naturlige lyset» i denne krigsfilmen. Han er opprinnelig en enkel ungarsk bonde, men som nå befinner seg i okkuperte Sovjetunionen under andre verdenskrig som korporal i en spesialenhet på jakt etter partisangrupper. På vei til en avsidesliggende landsby angripes hans enhet av fienden og deres overordnede dør.

Nå må Semetka overta kommandoen over enheten som vil la deres vrede gå ut over de lokale. Han blir dratt inn i et kaos som han ikke kan kontrollere. Filmen består av kalde, bleke og slående bilder som får frem både realismen og brutalismen i krig gjennom tragedier, gjørme, sult og frosne føtter.

Regissøren Dénes Nagy har skapt en estetisk perle, som med utsøkt billedspråk av Tamás Dobos og et andektig tempo, leder tankene hen mot mesteren Andrej Tarkovskij. Basert på Pál Závadas roman med samme navn. Filmen ble nominert til Gullbjørnen ved Berlin International Film Festival i 2021 – Den vant Sølvbjørnen for beste regi.
Video
Produktfakta
Produksjonsår 2021 Utgitt 2022
Format DVD Sone Sone 2
Sjanger Krig Antall disker 1
Spilletid 1 timer 43 minutter Aldersgrense 12
Undertekster Norsk Regissør Dénes Nagy
Skuespillere Ferenc Szabó, László Bajkó, Tamás Garbacz Bestillingsnummer AWE0976NDVD

Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også