Nikkatsu Noir - Eclipse Series 17 (DVD - SONE 1)

799,00 79900
Sendes vanligvis innen 5-10 dager
Fra slutten av 1950-tallet og gjennom hele 60-tallet fokuserte Nikkatsu, Japans eldste filmstudio, på brutale og særegne kriminalfilmer. I et forsøk på å tiltrekke seg de yngre massene, som i økende grad hadde blitt vant til å se amerikanske og franske storfilmer på kino, begynte selskapet å produsere fartsfylte b-filmer ("mukokuseki akushun", eller "grenseløs action") som blandet elementer fra western, komedie, gangsterfilmer og tenåringssjangeren. Denne hardtslående og blodige samlingen viser et ypperlig tverrsnitt av hva Nikkatsu hadde å tilby, fra ledende og visuelt utfordrende regissører som Seijun Suzuki, Toshio Masuda og Takashi Nomura.

I Am Waiting (1957) - regi: Koreyoshi Kurahara
Kuraharas regidebut. Rebell og matinéidol Yujiro Ishihara spiller en nattklubbsjef og tidligere bokser som redder en vakker, suicidal vertinne (Mie Kitahara) fra den brutale gangsteren hun jobber for.

Rusty Knife (1958) - regi: Toshio Masuda
Nikkatsu-stjernene Yujiro Ishihara Akira Kobayashi er to tidligere bråkmakere som forsøker å legge det kriminelle livet bak seg, men som blir innfanget av fortiden når de blir etterlyst som vitner til et mord.

Take Aim At The Police Van (1960) - regi: Seijun Suzuki
Filmens fortettede stemning tar form når en fengselstransport blir angrepet og en fange drept. Politibetjenten som var på vakt, Daijiro (Michitaro Mizushima), anklages for uaktsomhet. Når han blir suspendert tar han opp jakten på morderne, i en film som både overrasker og underholder.

Cruel Gun Story (1964) - regi: Takumi Furukawa
Togawa (Joe Shishido) har nettopp kommet ut av fengsel, men får ikke sjansen til å bli et lovlydig medlem av samfunnet. En rik mafiasjef er umiddelbart på plass og truer Togawa til å organiserte ranet av en panserbil lastet med kvitteringer fra travbanen.

A Colt Is My Passport (1967) - regi: Takashi Nomura
Takashi Nomura var en av den japanske filmens fremste etterliknere av amerikansk noir. A Colt Is My Passport er en skitten, men vakkert fotografert, yakuza-film med Joe Shishido i rollen som en hardkokt fyr fanget mellom to rivaliserende gjenger.

NB! Kommer kun med engelske undertekster.

Produktfakta

Produksjonsår 1957 Format DVD
Sone Sone 1 Sjanger Actionthriller
Antall disker 5 Spilletid 7 timer 20 minutter
Aldersgrense 15 Undertekster Engelsk
Lydformater Mono 1.0 (Japansk) Bildeformater Fullscreen 4:3, Sort/Hvitt, Widescreen 16:9 Anamorphic
Skuespillere Chieko Matsubara, Chitose Kobayashi, Jo Shishido, Mari Shiraki, Michitaro Mizushima, Mie Kitahara, Yujiro Ishihara Bestillingsnummer CRRNECL75DVD
Serie Eclipse Series Leverandør Import

Anmeldelser