Norge I Bilder - Filmavisen 1941-1963 (DVD)

Denne varen er dessverre ikke tilgjengelig for øyeblikket. Legg igjen e-postadressen din for å få beskjed dersom varen blir tilgjengelig igjen.
Beskrivelse
Filmavisen var en ukentlig nyhetsbulletin vist som forfilm på norske kinoer i årene fra 1940 til 1963. Denne særdeles innholdsrike samleboksen inneholder hele 13 DVD-er med nesten 40 timer materiale, inkludert eksklusive innslag fra Norsk filmrevy og Norsk ukerevy fra 1941 og 1942 - de to sistnevnte med NS-propaganda som ikke har blitt vist i sin helhet siden andre verdenskrig. De levende bildene fra denne svært avgjørende epoken i Norges historie er digitalt restaurert og her tilgjengelige på DVD for aller første gang. Det medfølgende heftet er spesialskrevet for denne utgivelsen av førsteamanuensis Arnfinn Moland, leder av Norges Hjemmefrontmuseum, og bærer tittelen "Nasjonal Samlings propaganda under krigen - hva får vi se og hva er utelatt?".

Filmavisen var et viktig redskap for folkeopplysning, opinionsdannelse og nasjonsbygging. Norge I Bilder - Filmavisen 1941-1963 er en omfattende stilstudie av den norske folkesjela og hvordan etterkrigstiden formet landets identitet. Her er innslag med vekt på alt fra folkeliv og natur til konge og fedreland, praktiske råd, modernisering, kultur og idrett. Vilhelm Bjørseth, Jan Frydenlund og Rolf Kirkvaag formidler nyheter fra "gamle dager", og du kan gjenoppleve blant annet regjeringens hjemkomst fra England etter krigen, rettssaken mot Rinnanbanden, olympiske leker i Oslo, Kristiansands ambulerende bokbil, vern mot atombomben, den første fjernsynssendingen i Norge, hatteparade på Karl Johan, historiens første skimesterskap for blinde og Kong Haakon VIIs bortgang.

Om lag ti timer av samlingen er viet eksklusive innslag fra Norsk filmrevy og Norsk ukerevy i årene 1941 og 1942, en tid da innholdet var kontrollert av Nasjonal Samling og hadde bunnklang av progermansk propaganda som skulle gi inntrykk av nasjonalt fellesskap og legitimere partiets posisjon. Her finnes kontroversielle opptak med Vidkun Quisling, Adolf Hitler, Josef Terboven, Hirden og Nasjonal Samling, forent med de mer dagligdagse og uskyldige innslagene vi kjenner oss igjen i fra etterkrigstidens filmavis.
Produktfakta
Produksjonsår 1941 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Dokumentar
Antall disker 13 Spilletid 40 timer
Aldersgrense Ingen Lydformater Mono 1.0 (Norsk)
Bildeformater Fullscreen 4:3, Sort/Hvitt Skuespillere Dokumentar
Bestillingsnummer 803142

Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende