Pearl Jam - Pearl Jam Twenty (DVD)

199,00 19900
På lager Sendes vanligvis innen 24 timer
I 1991 debuterte Pearl Jam med albumet Ten, og ble samtidig med på å definere en musikalsk tidsalder. I dokumentaren Pearl Jam Twenty følger vi bandet fra tiden før oppstarten, nærmere bestemt i Seattles musikkmiljø på sent 80- og tidlig 90-tall.

Regissør, manusforfatter og produsent Cameron Crowe (Jerry McGuire, Almost Famous) har kjent bandet nesten helt fra begynnelsen - og skrev dem endog inn i filmen Singles fra 1992. Crowe har fortid som musikkjournalist, med tilholdssted i blant annet Seattle, og er dermed i besittelse av en unik innsikt i både bandet og grungemusikkens historie.

Filmen inneholder unike og interessante opptak som går helt tilbake til tiden som Mother Love Bone, med karismatiske Andrew Wood som frontfigur, og følger Pearl Jam videre gjennom de første besøkene i studio og hele veien fra lokalt fenomen til en internasjonal suksess. Crowe inntar selv rollen som forteller og intervjuer, og binder hele historien sammen. Her vises nye og gamle intervjuer med bandmedlemmer og venner av bandet, og vi får en nærmere titt på de mer utfordrende aspektene ved Pearl Jams karriere - inkludert kampen mot Ticketmaster og tragedien som inntraff under konserten på Roskilde-festivalen i 2000.

Pearl Jam Twenty fanger en tidsånd og følger Pearl Jam enda tettere enn man kunne forvente. En obligatorisk film for bandets mange fans, men også et givende stykke musikkhistorie for alle som er glad i rock.

NB: Ingen undertekster

Produktfakta

Produksjonsår 2011 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Musikk
Antall disker 1 Regissør Pearl Jam
Skuespillere Pearl Jam Artist Pearl Jam
Bestillingsnummer 0886979609990 Leverandør Sony

Anmeldelser