Police, Adjective (UK-import) (DVD)

96,75 9675 Veil. pris 129,00
Sendes vanligvis innen 10-20 dager
Fabelaktige Police, Adjective er en lynende intelligent og herlig tørr komedie fra den rumenske regissøren Corneliu Porumboiu (12:08 East Of Bucharest). Filmen vant i 2009 den prestisjetunge juryprisen under Cannes-festivalens Un Certain Regard-program.

Når den unge politispaneren Cristi (Dragos Bucur) blir presset til å arrestere en tenåring som tilbyr hasj til klassekameratene sine, stilles han til veggs av sin egen samvittighet. Et lovbrudd har blitt begått, men Cristi ønsker ikke å ødelegge framtiden til en ung mann som bare har vært uansvarlig. Den unge spaneren må enten leve med å følge reglene til punkt og prikke, eller belage seg på real refs fra sin paragrafrytter av en sjef.

En av 2009s mest kritikerroste filmer var Police, Adjective, hvor stortalentet Porumboiu behandler en tilsynelatende enkel historie med store deler kløkt og humor. Dette moralske, vittige og ofte langsomme mesterverket befester nok en gang Romanias rykte som en filmnasjon å følge med på - og har dessuten en ekstraordinær avslutningsscene som bare må sees.

NB: Kun engelske undertekster.

Produktfakta

Produksjonsår 2009 Utgitt 2011
Format DVD Sone Sone 2 - Import
Sjanger Dramakomedie Antall disker 1
Spilletid 1 timer 53 minutter Aldersgrense 15
Undertekster Engelsk Lydformater Stereo 2.0 (Rumensk)
Bildeformater Widescreen 16:9 Anamorphic Regissør Corneliu Porumboiu
Skuespillere Dragos Bucur, Ion Stoica, Irina Saulescu, Vlad Ivanov Bestillingsnummer ART516DVD
Leverandør Gardners

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende