Populærmusikk Fra Vittula (DVD)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Filmen er basert på Mika Niemis suksessbok fra 2001 og er en tankevekkende og sterk fortelling om barndomsvennene Matti og Niilas oppvekst i et røft nord-svensk miljø i Tornedalen på 60- og 70-tallet. Hvor den største drømmen var å bli rockestjerner.

Historien utspiller seg i Tornedalen i Nord-Sverige nær den finske grensen. Hvor befolkningen føler liten tilhørlighet til Sverige, underlegne og annerledes, og verken føler seg som riktige svensker, heller ikke som finner. Det er midt på 60-tallet, når både asfalt og rockemusikk gjør sin entrè i det lille samfunnet. Matti og Niila treffes første gang som 6-åringer på en lekeplass i området Vittula. Som er fullt av barn og betyr noe sånt som Fittemyra, et kallenavn gitt som hylles til den kvinnelige fruktbarheten. Når Niila får en vinylsingel av sine kusiner under sin farmors begravelse, sniker guttene seg inn på storesøsterns rom. Platespillerens pickup treffer rillene og rockemusikk tar taket i guttene med stor kraft.

Bonusmateriale

  • Fra premieren i Luleå

Produktfakta

Produksjonsår 2005 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Komedie
Antall disker 1 Spilletid 1 timer 41 minutter
Aldersgrense 15 Undertekster Norsk
Lydformater Dolby Digital 5.1 (Svensk) Bildeformater Widescreen 16:9
Regissør Reza Bagher Skuespillere Andreas Af Enehielm, Björn Kjellman, Martti Suosalo, Max Enderfors, Niklas Ulfvarson, Tommy Vallikari
Bestillingsnummer 801241 Leverandør SF Norge

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende