Inngår i kampanje

Precious (DVD)

99,00 9900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
På lager Sendes vanligvis innen 24 timer
Frakt 39,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Sterkt overvektige Precious har ikke fått noen tjuvstart i livet - tross sine seksten år er hun gravid for andre gang. Hun bor i ghettoen sammen med sin mor, en hatefull trygdemisbruker som benytter enhver anledning til å holde datteren nede. Det eneste lyspunktet i Precious' hverdag er skolen, men hun må slutte på grunn av graviditeten. Heldigvis får hun tilbud om å begynne på en alternativ skole, og kommer inn i et miljø hvor det ikke er nødvendig å sette seg i respekt for å bli vist respekt. Hun er smart og lærer seg også de sosiale omgangsformene raskt - det er ikke til å undres over at håpet spirer.

Men moren står klar til å ødelegge alt. Hun takler rett og slett ikke at Precious får møte noe annet enn motgang. Fullstendig formørket av hat og sjalusi gjør hun alt for å vriste fra datteren det lille håpet hun bærer.

Tross ytterst mørk tematikk er sterke, kritikerhyllede Precious en film med ukuelig håp. Nykommer Gabourey Sidibe er intet mindre enn fantastisk som Precious, jenta som til tross for forferdelige omgivelser tviholder på håpet om noe bedre for seg selv og barna sine. Mo'nique er ikke noe dårligere i sin prisbelønnede rolle som moren Mary (hun fikk blant annet en Oscar for innsatsen), og Lenny Kravitz og en nær ugjenkjennelig Mariah Carey leverer usminkede portretter av henholdsvis sykepleieren John og sosialkuratoren Miss Weiss.

Regissør Lee Daniels (Oscar-vinnende produsent av Monster's Ball) har basert Precious på boka Push av Sapphire, og blant produsentene finner vi Oprah Winfrey. Filmen vant en Oscar for beste bearbeidede manus under utdelingen i 2010.

Produktfakta

Produksjonsår 2009 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Drama
Antall disker 1 Spilletid 1 timer 50 minutter
Aldersgrense 15 Undertekster Norsk
Lydformater Dolby Digital 5.1 (Engelsk) Bildeformater Widescreen 1.85:1 Anamorphic
Regissør Lee Daniels Skuespillere Gabourey Sidibe, Mariah Carey, Mo'Nique, Paula Patton
Bestillingsnummer DVD-2848 Serie Sundance-vinnere

Andre produkter i samme serie

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende