Rapport Fra "Nr. 24" (DVD)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Gunnar Sønsteby, Norges høyest dekorerte borger, ledet Oslo-gjengen under 2. verdenskrig og opererte under dekknavnene ”Nr. 24” og ”Kjakan”. Gjennom sin unike kombinasjon av krigsinnsats, foredragsvirksomhet, samfunnsengasjement og utadvendte vesen, har Sønsteby nærmest blitt en levende legende.

I denne dokumentaren i tre deler møter du den berømte motstandshelten, som ble en utfordring for den tyske kriminalkommisaren i Gestapo, Siegfred Fehmer, under den tyske okkupasjonen av Norge 1940-45. Hvem var denne ”studenten” som han ble kalt i de tyske kilder, men som offentlig ble omtalt som ”terrorist”? Med sine mange identiteter og sitt anonyme utseende arbeidet han illegalt i årevis, uten at det hemmelige tyske politi klarte å gripe han.

Dokumentarserien bygger på Gunnars fortelling om sine opplevelser gjennom de fem okkupasjonsårene, bundet sammen av en fortellerstemme. Den baserer seg i tillegg på arkivmateriale, både dokumenter, bilder, film og enkelte visualiseringsopptak. Du møter også sentrale medaktører.

Produktfakta

Produksjonsår 1994 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Dokumentar
Antall disker 1 Spilletid 2 timer 46 minutter
Aldersgrense 11 Undertekster Norsk
Lydformater Stereo 2.0 (Norsk) Bildeformater Fullscreen 4:3
Skuespillere Dokumentar Bestillingsnummer 1824231
Leverandør Nordisk Film Distribusjon AS

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende