Reisen Til Julestjernen (1976) (DVD)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Reisen til Julestjernen er et fantastisk eventyr av Sverre Brandt, oppført for første gang 2. juledag 1924. Stykket, som innehar Nationaltheatrets rekord i antall forestillinger, er her tilgjengelig i filmversjonen som ble innspilt i 1976. I hovedrollen som Sonja møter vi Hanne Krogh, mens de øvrige rollene fylles av blant andre Knut Risan, Alf Nordvang, Bente Børsum, Harald Heide-Steen Jr., Ingrid Larsen, Anne Marit Jacobsen og Rolf Just Nilsen. I anledning denne reutgivelsen har både lyd og bilde blitt pusset opp.

Den lille prinsessen Gulltopp forsvinner fra slottet på selveste julenatten. Hun har gått ut i skogen helt alene for å finne julestjernen, som hun ønsker seg av hele sitt hjerte - narret til det av sin onkel, den forfengelige og maktbegjærlige greven. Når kongen og dronningen får vite at prinsessen er forsvunnet, blir de fra seg av sorg. Dronningen løper fortvilet ut i skogen for å lete etter henne. Kongen forbanner julestjernen, som han gir skylden for sin ulykke, men forbannelsen får julestjernen til å slukne - og dermed forsvinner også dronningen. Sorgen senker seg over landet.

Mange år senere, også denne gang på julaften, kommer et omreisende gjøglerfølge til slottet. I følget finner vi Sonja, en vakker unge pike som tilbyr seg å finne julestjernen for kongen. Vismenn har nemlig spådd at hvis stjernen begynner å lyse igjen, så vil også prinsessen og dronningen komme tilbake. Sonja går ut i skogen for å finne julestjernen, men den onde greven følger etter henne …

Produktfakta

Produksjonsår 1976 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Familiefilm
Antall disker 1 Spilletid 1 timer 31 minutter
Aldersgrense Ingen Undertekster Norsk
Lydformater Mono 1.0 (Norsk) Bildeformater Fullscreen 4:3
Regissør Ola Solum Skuespillere Alf Nordvang, Bente Børsum, Hanne Krogh, Ingrid Larsen, Knut Risan
Bestillingsnummer 1686931 Leverandør Nordisk Film Distribusjon AS

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i