The Holocaust (UK-import) (DVD)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Bokssettet The Holocaust inneholder seks dokumentarer fordelt på like mange DVD-er:

Holocaust - The Yellow Star
Oscar-nominert tysk dokumentar fra 1980, hvor vi følger jødenes kamp for overlevelse under den fryktinngytende perioden fra 1933 fram til det tredje rikets endelige fall i 1945.

Holocaust - The Liberation of Auschwitz
Da dødsleiren Auschwitz ble frigjort i januar/februar 1945 ble hendelsen tatt opp av et sovjetisk filmteam tilknyttet den ukrainske fronten. Kaptein Alexander Vrotsos, den eneste overlevende kameramannen, beskriver de grusomme scenene han ble vitne til. Filmen ble brukt som bevismateriale under Nürnbergprosessen, og forut for denne utgivelsen hadde kun 18 minutter av den blitt vist i den vestlige verden.

Holocaust - The Liberation of Majdanek
Majdanek var unik i den forstand at dette var den eneste konsentrasjonsleiren som ikke ble fullstendig ødelagt før den sovjetiske hæren rykket inn. Denne sjeldne dokumentaren beskriver hvordan uforståelige to millioner uskyldige ble utryddet under nazistenes herredømme, inkludert opptak av SS-offiserer og kapoer foran et russisk tribunal i Lublin.

Holocaust - Theresienstadt Camp, Deception and Reality
Theresienstadt i Tsjekkoslovakia var opprinnelig nazistenes transittleir for tsjekkiske, tyske, østerrikske og nederlandske jøder som skulle sendes videre til konsentrasjonsleirer lenger øst. Fra 1943 ble den derimot nazistenes "ansikt utad", som etter oppgraderinger skulle overbevise - og overbeviste - verden utenfor om at jødene ble behandlet greit.

Holocaust - Concentration Camps Ravensbruck and Buchenwald
Siden opprettelsen i 1937 ble Buchenwald raskt en av Tysklands største konsentrasjonsleirer, og i løpet av dens åtte år i virksomhet ble mer enn 250 000 innsatte fra 35 land holdt fanget der. Flere enn 50 000 av dem døde under det grufulle oppholdet. Ravensbruck var en leir for kvinner, hvor fanger fra mer enn 20 land ble utsatt for nazistenes tortur mellom 1939 og 1945.

Holocaust - Concentration Camps Dachau and Sachsenhausen
Dachau, tolv mil nordøst for München, var den første konsentrasjonsleiren i Tyskland - og en av de aller verste. Hundrevis av medisinske eksperimenter ble foretatt, og mellom 1941 og 1942 ble mer enn 500 friske fanger utsatt for grusomme operasjoner. Sachsenhausen-leiren lå i den lille byen Oranienburg like nord for Berlin, og i denne dokumentaren får vi vite mer om konsentrasjonsleirens oppbygging og de daglige lidelsene til dens mer enn 200 000 fanger.

Produktfakta

Produksjonsår 2004 Format DVD
Sone Sone 2 - Import Sjanger Dokumentar
Antall disker 6 Spilletid 6 timer 40 minutter
Aldersgrense Ingen Regissør Diverse
Skuespillere Dokumentar Bestillingsnummer ORA444
Leverandør Gardners

Anmeldelser

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i