The Left Handed Gun (DVD)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Navnet er William Bonney, bedre kjent som Billy the Kid, den legendariske revolvermannen med den venstrehendte pistolen (The Left Handed Gun). Vesten hadde aldri opplevd maken til denne desperadoen fra Boston, en trassig tenåring som skrev navnet sitt inn i historiebøkene – med blod. Og kinopublikum hadde aldri tidligere sett en skuespillerprestasjon som Paul Newmans i denne filmen. Newman viser en sammensatt, nervøs og humørsyk morder – halvt gutt, halvt mann.

Regissørdebutanten Arthur Penn (Bonnie and Clyde, Little Big Man) har også satt sitt sterkt personlige preg på denne filmen, der han for første gang utforsket et tema han senere kom tilbake til om og om igjen: Den fremmedgjorte einstøingen som konfronteres av et fiendtlig samfunn. Det Newman og Penn serverte på lerretet i 1958 var nytt, provoserende og overraskende, så det er ikke rart at filmen møtte en blandet mottakelse. I dag hylles den som en unik og innflytelsesrik westernfilm.

Produktfakta

Produksjonsår 1958 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Western
Antall disker 1 Spilletid 1 timer 40 minutter
Aldersgrense 15 Undertekster Dansk, Engelsk, Finsk, Norsk, Svensk
Lydformater Mono 1.0 (Engelsk) Bildeformater Widescreen 16:9 Anamorphic
Regissør Arthur Penn Skuespillere Hurd Hatfield, James Best, John Dehner, Paul Newman
Bestillingsnummer 1000075779 Leverandør Fox Paramount Home Entertainment ANS

Anmeldelser