The Wind Rises (UK-import) (Blu-ray + DVD)

299,00 29900
Sendes vanligvis innen 10-20 dager
Hayao Miyazaki er grunnlegger av Studio Ghibli og mannen bak noen av filmhistoriens flotteste animasjonsfilmer og karakterer: Chihiro, Ponyo, Totoro og Mononoke. Hans siste film før han pensjonerte seg, Vinden Stiger, er et storslått mesterverk for et mer voksent publikum - det handler om drømmen om å fly, men også om kjærlighet og om å leve i en ekstremt turbulent tid.

Jiro ønsker å fly, men han er nærsynt og må derfor oppgi drømmen om å bli pilot. Han bestemmer seg i stedet for å bli flykonstruktør. Inspirert av den italienske flydesigneren Caproni, setter han alt inn på å lage flygende kunstverk. I 1927 får han jobb på en av Japans ledende flyfabrikker og begynner å utvikle det som skulle bli jagerflyet Zero, brukt av japanerne under andre verdenskrig.

Parallelt fortelles en kjærlighetshistorie. Jiro treffer vakre Nahoko under ekstreme forhold: De møtes på et tog som sporer av under det store jordskjelvet i 1923. Begge overlever, men forsvinner fra hverandre i de harde årene med depresjon og epidemier som følger i jordskjelvets kjølvann. Skjebnen fører dem sammen igjen, men lidenskapen settes på prøve.

Vinden Stiger bygger på faktiske hendelser og personer. Animasjonsfilmen er et spennende historisk drama om et land som forsøker å reise seg fra tøffe tider, men som stuper rett inn i en ny verdensomspennende krig. Den er samtidig en rørende og varm kjærlighetshistorie fortalt av en mester.

NB: Denne importutgaven har japansk tale og engelske undertekster.

Video

Produktfakta

Produksjonsår 2013 Utgitt 2014
Format Blu-ray + DVD Sone Sone 2
Sjanger Anime Antall disker 2
Aldersgrense 7 Undertekster Engelsk
Lydformater DTS HD (Japansk) Bildeformater Widescreen 1.85:1 Anamorphic
Regissør Hayao Miyazaki Skuespillere Animasjon
Bestillingsnummer OPTBD2704 Serie Studio Ghibli
Leverandør Gardners

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende