Trost I Taklampa (DVD)

Denne varen er dessverre ikke tilgjengelig for øyeblikket. Legg igjen e-postadressen din for å få beskjed dersom varen blir tilgjengelig igjen.
Beskrivelse
Da filmatiseringen av Trost i taklampa kom i 1955, hadde Alf Prøysens bok fra 1950 allerede blitt allemannseie. Også filmen ble vel mottatt av kritikere og publikum. "Det spørs om det er laget en morsommere film her hjemme", skriver Haavard Haavardsholm i Arbeiderbladet. Filmen handler om konflikten mellom by og land, og om kultur og væremåte i etterkrigstidas Norge. Gunvor Smikkstugun har fått seg jobb på fabrikk i byen og kommer hjem til bygda på besøk, litt for kry og bråkjekk overfor jentene hjemme. De blir misunnelige og stemningen snur seg mot Gunvor. Men filmen er i komediens form med Alf Prøysens ironi og særpregede humor. Han deltar selv som en slags forteller og visesanger i filmen.

I dvd-utgaven av filmen finnes som ekstramateriale to kortfilmer av regissør Erik Borge, intervju med Erik Borge samt en boklett med fyldig biografi av filmgründeren Erik Borge og hans betydning for utviklingen av norsk film i nyere tid.
Bonusmateriale
  • <i>Nedfall</i> - Kortfilm av Erik Borge (1964)
  • <i>Byens Bad</i> Kortfilm av Erik Borge (1952)
  • Intervju med Erik Borge
Produktfakta
Produksjonsår 1955 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Drama
Antall disker 1 Spilletid 1 timer 18 minutter
Aldersgrense 15 Undertekster Engelsk, Norsk
Lydformater Mono 1.0 (Norsk) Bildeformater Fullscreen 4:3, Sort/Hvitt
Regissør Erik Borge Skuespillere Alf Prøysen, Grete Nordrå, Jack Fjeldstad, Pål Bang-Hansen, Roy Bjørnstad, Willie Hoel
Bestillingsnummer NFI2771DVD Serie Norske Filmklassikere

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende