USA Mot Al-Arian (DVD)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
USA Mot Al-Arian følger den muslimske familien Al-Arian og deres desperate kamp for å renvaske seg fra terroranklager igangsatt av amerikanske myndigheter. I februar 2003 ble universitetsprofessor og palestinaaktivist Sami Al-Arian arrestert i Tampa, Florida, anklaget for å ha støttet en palestinsk terrororganisasjon. I 2 1/2 år satt han fengslet på isolat i påvente av en rettssak.

Filmen følger Sami, hans kone Nahla og deres fem barn på nært hold gjennom den 6 måneder lange rettssaken og i tiden etterpå. Den er et menneskelig og nært portrett av en familie som, i likhet med mange andre muslimer, kjemper mot stigmatisering og diskriminering i USA etter 11.september 2001. Filmen tar opp tema som ytringsfrihet, fremmedfrykt og retten til en rettferdig rettergang. Den gir et sjokkerende innblikk i hvordan USAs frykt for og kamp mot terrorisme kan stille sivile rettigheter i fare.

Ved hjelp av Norsk Filminstitutt, Zulu Film og National Film Network (www.nationalfi lmnetwork.com) presenteres også Line Halvorsens dokumentar Et steinkast unna. Filmen vant Amandaprisen i klassen for dokumentar ved Filmfestivalen i Haugesund 2003 og prisen for beste dokumentar ved Kortfilmfestivalen i Grimstad 2003.

Bonusmateriale

  • Kommentarspor med regissør, produsent, Leena og Abdullah Al-Arian
  • Intervju med Sami Al-Arian
  • Et steinkast unna
  • Innslag fra God Morgen Norge, TV 2
  • Blått Lerret

Produktfakta

Produksjonsår 2006 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Dokumentar
Antall disker 1 Spilletid 1 timer 39 minutter
Aldersgrense Ingen Undertekster Dansk, Engelsk, Finsk, Norsk, Svensk
Lydformater Dolby Digital 5.1 (Arabisk), Dolby Digital 5.1 (Norsk) Bildeformater Widescreen 1.85:1 Anamorphic
Regissør Line Halvorsen Skuespillere Dokumentar
Bestillingsnummer 9477-37d0 Leverandør Universal Sony Picture Home Entertainment Nordic AB

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende