Utvandrerne - Nybyggerne (DVD)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Vilhelm Mobergs gripende bøker om Karl Oskar og Kristina hører med blant svensk litteraturs klassikere. Jan Troells filmatisering av disse beretningene har blitt to fantastiske filmfortellinger.

Utvandrerne tar oss med til en fattig smålendsk by, der Karl Oskar og Kristina tar den tunge beslutningen om å emigrere til Amerika. Sammen med barn, naboer og venner legger de ut på en uendelig reise mot en ukjent skjebne i et fremmed land. Noen av dem når aldri fram. Mange er de som må utstå harde strabaser, men de gir ikke opp kampen for sine drømmers mål: Det nye, store landet.

I Nybyggerne har Karl Oskar nådd Amerika. Ved den vakre sjøen Ki-Chi-Saga bygger Karl Oskar sitt hus. Her skal han bosette seg, og her skal hans barn vokse opp. Men de får slite hardt, og kjempe for å overleve barske vintre, indianerangrep og lengselen etter gamlelandet.

NB! Etikketene på diskene som heter Nybyggere og Ekstramateriale har blitt byttet om. Nybyggere befinner seg med andre ord på disken som heter Ekstramateriale og omvendt.

Bonusmateriale

  • Kommentarspor med Jan Troell og Bengt Forslund
  • Dokumentar (57 min.)
  • <i>Å Male Med Bilder</i>
  • Intervjuer
  • Tv-innslag fra 1968 og 1970

Produktfakta

Produksjonsår 1970 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Drama
Antall disker 3 Spilletid 6 timer 18 minutter
Aldersgrense 11 Undertekster Dansk, Finsk, Norsk, Svensk
Lydformater Dolby Digital 5.1 (Svensk), Mono 2.0 (Svensk) Bildeformater Widescreen 1.78:1 Anamorphic
Regissør Jan Troell Skuespillere Allan Edwall, Eddie Axberg, Hans Alfredson, Liv Ullmann, Max Von Sydow, Monica Zetterlund
Bestillingsnummer 801500 Leverandør SF Norge

Anmeldelser