X (DVD)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Kultklassikeren X fra 1986, ofte omtalt som en av de beste norske filmene noensinne, blir her endelig utgitt på DVD.

Den unge Jon Gabriel er fotokunstner. 13 år gamle Flora er et barn med livserfaring altfor stor for sin unge alder, med en ytre tøffhet som står i kontrast til hennes spinkle skikkelse. Slik finner fotokunstneren seg målbundet i mer enn en forstand når den lille fuglungen av et gatebarn setter sitt blikk på ham og spør: "Har du et sted å bo?".

Regissør Oddvar Einarson mottok i 1986 juryens spesialpris under filmfestivalen i Venezia for X, og året etter vant han både Amanda for beste norske film og Kritikerlagets pris. Inspirert av fransk nybølge er dette noe så sjeldent som en norsk avantgarde-film, hvor Einarson med utsøkt fingerspissfølelse skildrer kjærlighetsforholdet mellom hovedpersonene - samtidig som han tar for seg temaer som kommunikasjon og storbyliv. I nært samarbeid med fotograf Svein Krøvel fortelles historien gjennom stemningsfulle bilder som viser Oslos underverden på 80-tallet i unikt lys. Hovedrollene innehas av Bettina Banoun og Jørn Christensen, sistnevnte mest kjent som gitarist i blant annet De Press og CC Cowboys.

Filmen inneholder originalmusikk av Andrej Nebb og Holy Toy.

Bonusmateriale

  • Judith - Kortfilm av Oddvar Einarson
  • Galleri
  • Intervju med Oddvar Einarson

Produktfakta

Produksjonsår 1986 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Drama
Antall disker 1 Spilletid 1 timer 34 minutter
Aldersgrense 15 Undertekster Ingen
Lydformater Stereo 2.0 (Norsk) Bildeformater Widescreen 1.78:1 Anamorphic
Regissør Oddvar Einarson Skuespillere Atle Mostad, Bettina Banoun, Hege Schøyen, Jørn Christensen, Ola Solum
Bestillingsnummer N7437 Leverandør Atlantic Film Norge

Anmeldelser