Personvernerklæring

Personopplysninger

Platekompaniet bryr seg om personvernet ditt, og vi ønsker å beskytte dine personopplysninger på best mulig måte. Vårt mål er å følge alle gjeldende lover og forskrifter om vern av personopplysninger. Platekompaniets personvernerklæring vil blant annet hjelpe deg å forstå hva slags personopplysninger vi samler inn, og hvordan disse brukes. Når du gjennomfører et kjøp på Platekompaniet.no, eller på andre måter oppgir dine personopplysninger på nettstedet, samtykker du i behandlingen av personopplysninger som beskrevet nedenfor.

Platekompaniet AS, (”Platekompaniet”/”vi”), ”), org. nr 987 255 005, Akersbakken 10, 0172 Oslo, Norge, e-postadresse personvern@platekompaniet.no, er ansvarlig(e) for behandlingen av dine personopplysninger.

 

Hvilke personopplysninger kommer vi til å behandle?

Vi vil behandle de personopplysningene du gir eller har gitt oss, eller som vi har samlet inn på nettstedet vårt ved hjelp av informasjonskapsler (cookies). Denne innsamlingen gjøres for å administrere dine kjøp eller for å oppfylle våre forpliktelser overfor deg som kunde. Personopplysningene som Platekompaniet behandler inkluderer ditt navn, ditt fødselsnummer, din e-postadresse, din kjøps-, betalings- og bestillingshistorikk, din leveringsadresse, din IP-adresse og ditt telefonnummer.

 

Hvordan kommer vi til å bruke dine personopplysninger?

Opplysningene vil kunne brukes for identifikasjon, direkte- og annen markedsføring, kundeundersøkelser, nyhetsbrev og statistikk. Du skal når som helst kunne kontakte oss for å velge bort eventuell markedsføring rettet mot deg som kunde. Hver utsendelse fra oss vil inneholde en mulighet for deg som kunde å avregistrere deg fra videre markedsføring via e-post eller SMS. I våre nyhetsbrev vil linken for avregistrering som regel være plassert nederst i e-posten. Avmelding SMS: Send PK STOPP til 2030.

Vi kan også bruke personopplysningene dine for å analysere kjøpsvaner. Dette gjør vi for å kunne gi deg relevant informasjon og markedsføring, og for å forbedre nettstedet, betalingsmetoder og betalingsprosesser.

 

Hvem behandler dine opplysninger (databehandlere)?

Kundeservice og regnskap utføres i Platekompaniet AS.

Flere selskaper bidrar i å behandle kundeopplysninger. Etter personopplysningsloven, er slike selskaper databehandlere og behandler opplysninger etter instruksjoner gitt av Platekompaniet AS i henhold til databehandleravtaler med Platekompaniet.

Følgende selskap er sentrale når dine opplysninger behandles:

  • Klarna for fakturabetaling, Visa- og Mastercard-transaksjoner
  • IBM Corp. for e-postutsending
  • Oculus AS for SMS-utsending
  • Facebook for annonsering
  • Google for annonsering

For komplett liste over selskap som behandler personopplysninger på dine vegne se her.

Alle transaksjoner som blir foretatt på nettsiden sjekkes av Klarna (les mer om personvern hos Klarna her). Til tross for at vi er PCI DSS-sertifiserte, overlater vi all behandling av kredittkortopplysninger til Klarna. Det vil med andre ord verken lagres eller behandles informasjon knyttet til ditt kredittkort hos oss. Dersom du har oppgitt personnummeret ditt i forbindelse med et kjøp, kommer dette til å bli behandlet av Klarna.

Platekompaniet.no er sertifisert av Trygg E-handel. Les mer om dette her.

Dersom hele eller deler av Platekompaniets forretningsvirksomhet selges til eller integreres med en annen forretningsvirksomhet, vil personopplysningene dine kunne bli gitt til våre rådgivere og til den nye eieren av forretningsvirksomheten.

Platekompaniet bruker Googles annonsetjenester. Annonsering via Google Analytics målrettes basert på kundens interesser, demografi og tidligere bruk av nettstedet. Du kan lese mer om Googles innsamling, deling og bruk av data her.

 

Hvordan kommer vi til å beskytte dine personopplysninger?

For å beskytte personopplysningene som vi behandler, har vi implementert flere sikkerhetstiltak. Blant dem er sikkerhetsprosedyrer samt tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte dine personopplysninger, for eksempel sertifiseringsprosedyrer for nettlesere. Videre har vi brannmurer og antivirusprogrammer for å beskytte nettverket og hindre uautorisert tilgang.

Platekompaniet bruker også SLL. Secure Socket Layer er en protokoll for sikker overføring av opplysninger over Internett eller andre nettverk. Som kunde må du selv sjekke at SLL ikke er skrudd av i innstillingene for nettleseren.

 

Hvor lenge oppbevarer Platekompaniet dine personopplysninger?

Hvis du gir ditt samtykke til å være registrert kunde eller medlem hos Platekompaniet, kommer opplysningene dine til å bli oppbevart inntil du melder deg av. Du skal når som helst kunne melde deg av fra å være kunde. Dersom du ikke registrerer deg som kunde/medlem, kommer personopplysningene dine kun til å bli oppbevart så lenge det er nødvendig for å følge lovgivningen eller for at tredjepart skal kunne oppfylle sine forpliktelser overfor deg (for eksempel oppfylle leverings- eller garantiforpliktelser).

Personopplysningene dine kommer aldri til å bli oppbevart lengre enn det som er tillatt i henhold til gjeldende personopplysningslovgivning.

 

Tilgang til, oppdatering av og korrigering av personopplysningene dine

I samsvar med gjeldende personopplysningslovgivning, har du rett til å kostnadsfritt motta informasjon om hvilke av personopplysningene dine som behandles av oss – uansett hvordan disse er samlet inn. Hvis du ønsker å motta slik informasjon, kan du sende en skriftlig forespørsel til oss. En slik forespørsel må være underskrevet av deg og sendt med vanlig post til adressen oppgitt i første del av denne personvernerklæringen. Forespørselen kan ikke sendes med e-post.

Platekompaniet ønsker å sikre at personopplysningene dine er korrekte og oppdaterte. Dersom noen av opplysningene du har oppgitt til Platekompaniet endres, for eksempel hvis du endrer e-postadresse eller navn, eller hvis du ønsker å endre brukerkontoen din, må du gi oss korrekte opplysninger ved å sende oss en e-post. Du har alltid rett til å be om at personopplysningene dine korrigeres, blokkeres eller slettes.

Personopplysningene dine kommer ikke til å bli behandlet for formål relatert til direktemarkedsføring dersom du motsetter deg slik behandling. Du har alltid rett til å tilbakekalle et mulig gitt samtykke til å behandle personopplysninger. Slik tilbakekalling vil kunne være begrenset til å omfatte kun en del av behandlingen, for eksempel den som er knyttet til direktemarkedsføring.

 

Lenker

Dette nettstedet kan inneholde lenker til andre nettsteder, men denne personvernerklæringen gjelder kun Platekompaniet.no. Dersom du lenkes videre til et annet nettsted, må du lese personvernerklæringen som gjelder for det nettstedet. Platekompaniet er ikke ansvarlig for hvordan personopplysningene dine behandles av eller på andre nettsteder.

 

KOMPIS

KOMPIS er Platekompaniets fordelsprogram for kunder. Når man registrerer seg som medlem, samtykker man samtidig i å motta e-post og SMS fra Platekompaniet. Du kan når som helst kontakte oss for å melde deg ut. KOMPIS-utsendelsene vil inneholde en mulighet for deg som kunde å avregistrere deg fra videre markedsføring via e-post eller SMS. I våre nyhetsbrev vil linken for avregistrering som regel være plassert nederst i e-posten. Avmelding SMS: Send PK STOPP til 2030.

Å bli KOMPIS-medlem er gratis og frivillig. Du kan alltid handle i alle våre butikker, men uten medlemsskap har du ikke tilgang til alle tilbud og medlemsfordeler.

 

Endringer i personvernerklæringen

Platekompaniet forbeholder seg retten til når som helst å foreta endringer i denne personvernerklæringen, i den grad det er nødvendig for å rette opp feil eller for å etterleve nye juridiske eller tekniske krav. Eventuelle endringer i personvernerklæringen skal publiseres på nettstedet.

 

Dine rettigheter

Når du er logget inn på Platekompaniet.no, kan du styre dine samtykker og valg på min side. Som innlogget har du innsyn i dine personopplysninger og kan endre disse, og du kan se din kjøpshistorikk på i nettbutikken (gjelder kun kjøp gjennomført når du har vært innlogget).

Øvrige lagrede opplysninger kan du få ved å ta kontakt med Platekompaniets kundeservice. Kundeservice skal også kontaktes dersom du krever endret opplysninger som du ikke selv kan endre ved innlogging på Platekompaniet.no.

Er du uenig i hvordan vi behandler dine personopplysninger, eller har spørsmål til behandlingen, kan du sende e-post til personvern@platekompaniet.no.

 

Platekompaniets kundeservice kan kontaktes her:

E-post: kundeservice@platekompaniet.no

 

Du kan klage på hvordan Platekompaniet behandler dine opplysninger til:

Datatilsynet

Postboks 8177

0034 Oslo

E-post: postkasse@datatilsynet.no

telefon: 22 39 69 00

 

Informasjonskapsler (cookies)

Les mer om Platekompaniets bruk av cookies her.