Audio-Technica AT95E/HSB - Plug & Play (PICKUP)

Vinylrekvisita

649,00 64900
På lager Sendes vanligvis innen 24 timer

Her får du løsningen som gjør det raskt og helt enkelt å bytte pickup. Audio-Technicas legendariske budsjettmodell AT95E, ferdig montert på et ATHS10BK Headshell. Og det til en meget fordelaktig pris.

Audio-Technicas Plug & Play-modeller kommer ferdig innstilt for Audio-Technicas ATLP120-platespiller, og de fleste andre spillere med S-formet tonearm (f.eks. Technics SL1200-serien). Til andre modeller trengs bare en enkel justering.

Verdens kanskje mest populære Moving Magnet-pickup, legendarisk for sin eksepsjonelle ytelse for prisen. Fidelity, Skandinavias fremste high-end magasin, kåret i 2012 AT95E til et av tiårets 25 beste hifi-produkter, og skrev følgende:"Her er forholdet mellom pris og ytelse nesten uhørt bra. Uvanlig nok for en MM-pickup og særlig for en pickup i denne prisklassen er AT-95 så spenstig og stram i bassen at man nesten får assosiasjoner til MC-pickuper."

AT95E Denne kommer ferdigmontert på Audio-Technicas egen ATLP120-spiller, og er også mye brukt av konkurrerende produsenter av platespillere. Man finner AT95 ferdigmontert på velrennomerte platespillere helt opp i 7-8000 kronersklassen.

Under overskriften "Verdens beste pick-up kjøp" beskrev Fidelity den slik i sin komplette anmeldelse:
"At-95 har vært min billigfavoritt i mange år. Denne pickupen dukket opp allerede på 70-tallet og finnes i en rekke forskjellige utførelser. AT-95 med suffikset E indikerer at pickupen er utstyrt med en elliptisk nålesliping og dette er nok den mest interessante av hele bølingen.Lydmessig er AT-95E en åpenbaring. Det burde ikke være mulig å få så god lyd for så lite penger. Bassen er strammere enn hva man forventer av en MM-konstruksjon. Mellomtonen er stor, varm og naturlig slik man ofte finner hos MM-er. Diskanten er avrundet men likevel naturlig. Ingenting stikker ut og gir deg en falsk imponatoreffekt. Det er først når man hører på helheten at man får inntrykk av hvor god denne pickupen faktisk er. Den gjør nemlig det alle hifi-komponenter burde gjøre (men dessverre langt fra alltid gjør) - den spiller musikk.[...] Jo bedre platespiller du plasserer den på, jo mer smaker det av fugl. [...] uansett blir dette nesten idiotisk billig. Mer pickup for pengene enn dette får du ganske enkelt ikke" 

Tekniske data: 

Type VM Type
Mounting 1/2” centers
Frequency Response 20 – 20,000Hz
Channel Separation 20dB (1kHz)
Output Channel Balance 2.0dB (1kHz)
Output Voltage 3.5mV (1kHz, 5cm/sec.)
Vertical Tracking Angle 20˚
Vertical Tracking Force Range 1.5 – 2.5g (2.0g standard)
Stylus Shape Elliptical
Stylus Size 0.3 x 0.7 mil
Stylus Construction Jointed Round Shank
Cantilever Aluminium Pipe
Coil Impedance 2,800Ω (1kHz)
Static Compliance 20 x 10-6 cm/dyne
Dynamic Compliance 6.5 x 10-6 cm/dyne (100Hz)
Recommended Load Impedance 47,000Ω
Recommended Load Capacitance 100 – 200pF
Weight 16.2g (without protector)
Dimensions 20.0 (H) x 21.0 (W) x 66.1 (L) mm
Replacement Stylus ATN95E

 

Om Audio-Technica:

Audio-Technica er et familieeid japansk firma som ble stiftet i 1962. Deres første produkt var den legendariske pickup'en AT1. På midten av 70-tallet hadde Audio-Technica etablert seg som verdens største produsent av pickup'er og stifter til platespillere. Fremdeles er de verdensledende på området, men har også en produktportefølje som inkluderer platespillere, hodetelefoner og mikrofoner. Mikrofonene deres er blant de mest brukte i verden og Audio-Technica har vært offisiell leverandør av mikrofoner til en rekke olympiader, store tv-selskaper o.l.

Spesielt nedover i prisklassene produserer Audio-Technica pickup'er som er markedets ypperste. Kjøper man en platespiller under 4000 kroner, er sjansen stor for at det er Audio-Technica som har laget pickup'en, selv om merkenavnet kanskje kan være et annet. Ønsker du en forholdsvis rimelig pickup av meget god kvalitet, er Audio-Technica merket som garanterer at du får mye for pengene, både hva gjelder driftskvalitet og lyd.

Bilder

Produktfakta

Utgitt 2016 Format LP - STIFTER, PICKUP OG RIAA
Artist Vinylrekvisita Leverandør Bergsala Handic
Bestillingsnummer 610233 Serie Audio-Technica, Pickup - Moving Magnet

Anmeldelser