Her finner du filmsjefens favoritter med release i 2021

Dune (2021)

Denis Villeneuves sci-fi-epos innfridde alle forventninger, og endelig fikk Dune-fansen den versjonen de fortjente (og som ellers geniale David Lynch på ingen måte lyktes med i 1984). Snakk om øyegodis. Spice up your life!

Tilgjengelige formater:

Et Glass Til

Et Glass Til er filmen for deg som ønsker å se Mads Mikkelsen i sitt livs beste rolle. En sort komedie om fire professorer som tester ut Finn Skaarderuds teori om at mennesker er født med 0,5 for lite i promille – og fortjent vinner av Oscar for beste utenlandske film.

Tilgjengelige formater:

a-Ha – The Movie

Meget vellykket dokumentar om norges største band gjennom tidene. Her er både gammelt gull fra arkivet og nye, oppdaterte refleksjoner fra tre mildt sagt egenrådige popstjerner. Inneholder eksklusivt ekstramateriale, bl.a. klippet «Pål får ikke frysninger». Filmen fåes eksklusivt på BLU-RAY hos Platekompaniet!

Tilgjengelige formater:

The Father

Regissør Florian Zeller er både oppfinnsom og smart i sine grep for å skildre opplevelsen av demens. Og med tospannet Anthony Hopkins og Olivia Colman på rollelisten, blir dette stor filmkunst.

Tilgjengelige formater:

De uskyldige

Uhyrlig skummel, nydelig filmet grøsser fra Eskil Vogt. Perfekt for alle som foretrekker litt mer lavmælt skrekk som for eksempel Thelma, The Witch og tilsvarende.

 

 

Tilgjengelige formater:

Ninjababy

Komisk og drøy, underfundig og sår – Ninjababy er blant årets mest positive overraskelser for vår filmsjef. Thorp gjør en av de morsomste og mest originale hovedrollene i norsk film noensinne, godt hjulpet av Arthur Berning i rollen som Pikkjesus.

Tilgjengelige formater:

Nomadland

Den amerikanske drømmen gjelder dessverre ikke alle, og Frances McDormand er helt perfekt som Fern som har mistet både mann og jobb i en nedlagt gruveby. Nomadland rasket med seg tre av de aller gjeveste Oscar-prisene; beste film, beste regissør og beste kvinnelige hovedrolle.

Tilgjengelige formater:

Promising Young Woman

Alltid gode Carey Mulligan er helt enorm i denne me too-tematiske thrilleren med tydelig visuell snert – og bekmørk humor. Promising Young Woman er overraskende og skarp, underholdende og guffen!

Tilgjengelige formater:

Kunstneren Og Tyven

Dokumentarer er aller best når historiene nesten er for gode til å være sanne, og Benjamin Rees Kunstneren Og Tyven er i så måte et prakteksempel. Det er bare å nyte denne suverene Amanda-vinneren av beste dokumentar og beste klipp.

Tilgjengelige formater:
DVD

The Suicide Squad

Idris Elba, Margot Robbie og John Cena er bare tre av stjernene i årets store popcornfest. Her er skyhøy body count, litervis av teater- og datablod ... og bøttevis med humor og sjarm. Sånn sett den rake motsetningen til sin navnebror fra 2016.

Tilgjengelige formater:

Line Of Duty / Korrupsjonsjegerne - Sesong 1-6

Nordmenn flest ble kjent med Line Of Duty i 2021, men serien har lenge vært en skjult, britisk krimskatt. AC-12, Scotland Yards anti-korrupsjonsavdeling, jakter på sleipe, britiske "bent coppers". Mother of God!

Tilgjengelige formater:

Minari

Blendende vakkert, dette, både i bilde og historie. Minari er et hjertevarmt og sårt drama om en koreansk familie som flytter til Arkansas for å få seg en ny start. Yuh-jung Youn er uforglemmelig som kontroversiell svigermor.

Tilgjengelige formater:

Filmsjefen anbefaler