31. januar 1981 - Signert Utgave (Begrenset Antall) (VINYL)

Tore Renberg

299,00 29900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Lagervare 5+ på nettlager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse

Signert utgave

Bak den merkelige tittelen på Tore Renbergs tredje soloalbum, skjuler det seg en historie om fyll, utroskap og hevn. I episke «Avdødes tale» (13 minutter og 25 sekunder) får vi høre fortellingen om hva som utspilte seg foran tippekampen mellom West Bromwich og Wolverhampton 31. januar 1981. Der satt William fra Hundvåg og kompisen hans, Kevin Melshei, de bøtta nedpå med øl og brennevin, og kona til William var gravid med vesle Tommy; men hvem var egentlig faren?

Tore Renberg (f. 1972) er en uortodoks forfatter, kjent for sine sprell levende bøker om skakke og rare folk, gjenkjennelige, morsomme og bevegende fortellinger. Jarle Klepp-bøkene, de drøye Teksas-romanene om Hillevågsgjengen, Du er så lys, Tollak til Ingeborg. Kritikerroste og folkekjære romaner som har nådd et bredt publikum på tross av sine særegenheter, sin voldsomhet og sin energi. 

De samme trekkene man kjenner fra bøkene hans, vil lytterne finne igjen i låtene, som ofte forteller konkrete historier med både et flir om munnen og med omtanke. På Renbergs nye album viser han seg fra en mangfoldig side, her er skillingsvisen om banditten «Tor Henning», her er den rørende låten om «Sylvelin», ei jente i krise; begge er karakterer vi kunne funnet i både Teksas-universet eller i en roman som Du er så lys.

Musikalsk står Tore Renberg - som har både klassisk bakgrunn og mangeårig band-erfaring - plantet i en tekstorientert og melodisk tradisjon. På 31. januar 1981 kan vi høre inspirasjon fra mange ulike hold. Med hans egne ord: «Livet mitt er så fullt av musikk at det pipler inn påvirkning fra alle kanter. Da jeg laget det nye albumet hørte jeg mye på svensk viseprog, det kan man nok merke på «Avdødes tale», og jeg hørte mye på David Sylvian, det kan man antagelig merke på «Balladen om Janka og Pesi», og jeg hørte mye på piano-baserte artister, som Ben Folds, noe jeg tror man kan høre på «Et plutselig lys». Det går i alle retninger med meg, det har det alltid gjort. Det var viktig å utvikle seg som artist, og det synes jeg at jeg, sammen med musikerne, har fått til.»

Albumet er spilt inn i Sweet Music Studio, Stavanger, med Håvard Rosenberg (bl.a. Thomas Dybdahl) som produsent. Med seg på laget har Tore Renberg et merittert Rogalands-team; gitaristen Alexander Flotve, tangentmannen Anders Brunvær Hauge, trommisen Bendik Andersson og bassisten John Lilja. Morten Abel gjester som bassist på to spor, Ståle Strømsvold gjester med elgitar på «Avdødes tale», og leadvokal på «Sylvelin» er overlatt til Petra Renberg.

NB! Vinylutgaven inneholder det spesialskrevne essayet «Avdødes tale», som handler om den kunstneriske prosessen. Essayet kommer i en lekker booklet og finnes ikke utgitt noe annet sted, ikke en gang digitalt.

Sporliste
  1. Et plutselig lys
  2. Avdødes tale
  3. Tor Henning
  4. Te krampå tar meg
  5. Min finaste venn
  6. Sylvelin (feat. Petra Renberg)
  7. Balladen om Janka og Pesi
Produktfakta
Utgitt 2021 Format VINYL
Sjanger Rock Antall disker 1
Artist Tore Renberg Bestillingsnummer HAL004_