Avslutningen (VINYL - 3LP - 180 gram + 3CD)

Ole Paus

Denne varen er dessverre ikke tilgjengelig for øyeblikket. Legg igjen e-postadressen din for å få beskjed dersom varen blir tilgjengelig igjen.
Beskrivelse
Nasjonalskalden Ole Paus takker for seg som plateartist med trippelalbumet Avslutningen, bestående av delene "Oppgjøret", "Omfavnelsen" og "Avslutningen". Første offisielle single fra albumet er låten "Abrakadabra". Som ikke er et trylleformular - bare kjent og kjær Paus-magi.

Første del, "Oppgjøret", er en refsende og bjeffende plate der Paus sparker både oppover og nedover, slik han gjorde på 70-tallet gjennom Paus-posten - en serie album der han brukte skillingsvisens form til å skrive korte, ironiske og (på grensen til injurierende) kommentarer til samfunnsliv, politikk og kjendisenes overfladiske liv. Her fortsetter han i samme form, bare med nåtidens aktuelle temaer. Håkon Iversen har produsert "Oppgjøret".

På andre del, "Omfavnelsen", har Paus invitert med seg andre artister - artister som på en eller annen måte har berørt hans rike karriere - til å gjøre låter han har spesialskrevet akkurat for dem. Ole er med på et par av låtene, men de fleste framføres av gjesteartisten alene. "Omfavnelsen" er spilt inn i Rainbow Studio i Oslo med Håkon Iversen som produsent og Jan Erik Kongshaug som tekniker.

Tredje og siste del er "Avslutningen", skiva som har gitt navn til hele trilogien. Dette er et rent Ole Paus-album med helt nye låter i tradisjonell og poetisk Paus-stil. Her får man blant annet singlen "Abrakadabra" og den vakre balladen "Kom hjem", sistnevnte framført under Spellemann-showet i mars 2013. "Avslutningen" ble innspilt i Ål i Hallingdal med Håkon Iversen som produsent og Tor Magne Hallibakken som tekniker.
Sporliste
 1. Festsang ved feiringen av7-årsjubileet for Oslosenteret for fred og menneskerettigheter
 2. Dagbladet 1.3. - 19.3. 2013
 3. Surrogatiti Surrogatitei
 4. Den siste krigsseiler går fra borde
 5. Fjols nr. 1-5
 6. Jeg tar ansvaret
 7. Overveiingeniørens triste sang
 8. En lystig vise om Ola Borten Moe
 9. Nathan, velkommen hjem
 10. Oppgjøret
 11. Den lange veien
 12. Hvor langt, hvor lenge
 13. Hel ved
 14. Bror
 15. Judee ruler i himmelen
 16. Så kom sangen
 17. Nattbussen
 18. Folk som oss
 19. Omfavnelsen
 20. Shetland
 21. Abrakadabra
 22. På solsiden av vulkanen
 23. Bare stol på meg
 24. Sune
 25. Balladen om Bente L.
 26. For alltid
 27. Nytt land for gamle menn
 28. Reist
 29. Kom hjem
 30. Avslutningen
Lyttespor
Produktfakta
Utgitt 2013 Format VINYL - 3LP - 180 gram + 3CD
Sjanger Viser Antall disker 1
Antall spor 30 Artist Ole Paus
Label WM Norge Bestillingsnummer 5053105736317