Inngår i kampanje

Dookie (VINYL)

Green Day

199,00 19900
På lager Sendes vanligvis innen 24 timer
Frakt fra 59,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Green Day var guttunger fra arbeiderklassen som vokste opp på undergrunnsscenen i punkmiljøet til Berkeley, California. Selv om de allerede hadde utgitt to album (1039/Smoothed Out Slappy Hours og Kerplunk), var det med 1994-slippet av Dookie at trioen virkelig gjorde seg bemerket. Den dynamiske eksplosjonen av punkpop-energi førte til 15 millioner solgte album og ga bandet deres første Grammy-statuett.

"I'm not growing up, I'm just burning out, and I stepped in line to walk amongst the dead" hyler vokalist/gitarist Billy Joe på åpningslåta "Burnout", og setter samtidig ord på en hel slacker-generasjons følelser foran et bakteppe av hissig punk. Apati og kjedsomhet er gjennomgående temaer (se også "Longview", "Welcome To Paradise" et al.), i effektiv kontrast til de ekstremt fengende melodiene.

Guttas humor og betydelige musikalitet ("When I Come Around" jo være inspirert av "Sweet Home Alabama") feide livstrettheten av banen og tilbød et heidundrende alternativ til den sidrumpa rocken. Og var ikke dét poenget med punken i utgangspunktet?

Sporliste

 1. Burnout
 2. Having A Blast
 3. Chump
 4. Longview
 5. Welcome To Paradise
 6. Pulling Teeth
 7. Basket Case
 8. She
 9. Sassafras Roots
 10. When I Come Around
 11. Coming Clean
 12. Emenius Sleepus
 13. In The End
 14. F.O.D

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 1994 Format VINYL
Sjanger Punk Antall disker 1
Antall spor 14 Artist Green Day
Label Warner Bros. Bestillingsnummer 0093624986959

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i