Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
I 1976 hadde Robert Nesta Marleys popularitet nådd nye, internasjonale høyder - spesielt på Jamaica, hvor hans person hadde antatt nesten mytiske proporsjoner, som en poet og profet som ved hver ytring fikk nasjonens kollektive oppmerksomhet. Krefter i hjemlandet mislikte dette så sterkt at det faktisk ble gjennomført et attentatforsøk mot Marley, og han ble dermed tvunget til å gå i eksil i London. Det var nettopp i kjølvannet av disse dramatiske begivenhetene at Exodus ble innspilt.

Albumet, utgitt i 1977, viser Bob Marley fra en mer tankefull side enn han tidligere hadde vist. Til tross for noen kraftig politiske låter, som åpningskuttet "Natural Mystic", er det de mindre heftige, mer reflekterte øyeblikkene som dominerer albumet. Likevel har Exodus alt man forventer av et klassisk Marley-album: poetiske kjærlighetssanger som "Turn Your Lights Down Low" side om side med klassiske reggaelåter som "The Heathen" og tittelkuttet. For ikke å snakke om store, internasjonale hits i form av "Jamming", "Waiting In Vain," og "One Love/People Get Ready", tre spor som virkelig befestet Marleys posisjon som reggaesjangerens samlende ikon. Disse inspirerte låtene, som kanskje mer enn noen andre kom til å definere Bob Marley for en hel verden, er like uimotståelige uansett hvor mange ganger man har hørt dem før. Backingbandet The Wailers var dessuten på sin kreative høyde da albumet ble innspilt, mens utstrakt bruk av blåsere og vesentlige innslag av dub bidro til det nyskapende lydbildet. Exodus er rett og slett obligatorisk musikkpensum.

Sporliste

  1. Natural Mystic
  2. So Much Things To Say
  3. Guiltiness
  4. Heathen, The
  5. Exodus
  6. Jamming
  7. Waiting In Vain
  8. Turn Your Lights Down Low
  9. Three Little Birds
  10. MEDLEY: One Love/People Get Ready

Produktfakta

Utgitt 1977 Format VINYL
Sjanger Reggae Antall disker 1
Antall spor 10 Artist Bob Marley & The Wailers
Label Island Leverandør Import
Bestillingsnummer UNTL1734080.1

Anmeldelser