For Sant Til Å Være Godt (VINYL)

John Olav Nilsen & Gjengen

199,00 19900
På lager Sendes vanligvis innen 24 timer
Loddefjordbandet John Olav Nilsen & Gjengen debuterer, og det etter å ha opplevd en sjelden forhåndshype i norsk sammenheng. Bandet ble gjort kjent av Erlend Øye, som tok dem med på sitt Opplett-samlealbum. Etter dette fikk bandet en voldsom oppmerksomhet, både før, under og etter By:Larm 2009. Bandet ble plutselig spydspissen i en ny Bergensbølge, de kom til finalen i Urørt, NRK P3 playlistet hiten "Diamanter & Kirsebær", de signerte platekontrakt med Voices Of Wonder og fikk Mikal Telle som manager.

For Sant Til Å Være Godt ble spilt inn våren 2009. Albumet er produsert og mikset av Yngve Sætre i hans Duper Studios i Bergen, mens Fredrik Saroea fra Datarock har fungert som co-produsent. Bandet selv beskriver sin musikalske stil som en blanding av nevrotisk gatepop, håpløs romanse og desperat realisme. Legg til at låtene er fengende, småskakke og fulle av en entusiastisk gjør-det-selv-holdning og du begynner å nærme deg en presis beskrivelse av Gjengens musikk.

Tekstene er sterke, og åpenbart noe av det beste som er gjort på norsk siden Jokkes glansdager. "Her finnes menn som ingen trenger og menn som ingen vil ha / Bussen går hvert kvarter, men ingen kommer seg herifra", synger John Olav Nilsen i "Ting Eg Lærte Når Eg Ventet På Bussen". Lengslene etter noe annet er påtagelig; det samme er ungdomsnostalgien og en tilsynelatende evig tro på kjærligheten. Nilsen har mye til felles med Håkan Hellström, bl.a. en dragning mot britiske postpunktradisjoner (fra The Clash, via Dexy's, til The Libertines), men han er mer rufsete - og tør vi si bedre?

Uansett, her har vi et nytt rockeband med fantastiske låter og drivende gode historier å fortelle - og det på NORSK. For Sant Til Å Være Godt er et etterlengtet og viktig album.

Sporliste

 1. Hull I Himmelen
 2. Valiumsvalsen
 3. Piken Med Sviket
 4. Sånne Som Oss
 5. Diamanter & Kirsebær
 6. Virvelvind
 7. Der Eg Bor
 8. Lykkelig Ulykkelig
 9. Ting Eg Lærte Når Eg Ventet På Bussen
 10. Ikkje Fåkk Med Kjærligheten
 11. Ti Ganger Tusen

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2010 Reutgitt 2017
Format VINYL Sjanger Indierock
Antall disker 1 Antall spor 11
Artist John Olav Nilsen & Gjengen Label Opplett
Leverandør Diger Distro Bestillingsnummer OPPLETT005

Anmeldelser

Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også