Inngår i

How To Let Go (VINYL)

Sigrid

319,00 31900 Veil. pris 349,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Lagervare 10+ på nettlager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse

Sigrid, som nylig vant NME-prisen 2022 for beste samarbeidsprosjekt for pop-fyrverkeriet «Head On Fire» med Griff, er nå ute med sin nye singel «It Gets Dark» og annonserer samtidig sitt etterlengtede andre album «How To Let Go», som slippes 6.mai 2022.

«How To Let Go» er Sigrids oppfølger til «Sucker Punch», debuten fra 2019 som toppet listene i Norge og lå på Topp 5 i Storbritannia. De siste to årene har vært en tid for ettertanke for Sigrid, som kom hjem fra Los Angeles i starten av pandemien for å eksperimentere med med popalkymi, og hadde med seg to helt spesielle låter i bagasjen: fjorårets mektige sommersingel «Mirror», og «It Gets Dark», som er 25-åringens musikalske oppfordring til å akseptere vonde stunder slik at de fine øyeblikkene kan skille seg ut. «It gets dark, so I can see the stars». Alle instrumentene ble innspilt live i studio, inkludert det hypnotiske gitartemaet, og tekstmessig benyttes det veldig Sigrid’ske trikset med å zoome inn på det personlige samtidig som det holdes universelt. Teksten tar en nærmere titt på de to delene av hennes personlighet og hvordan de har blitt forsterket av å være i rampelyset.

De tolv låtene på «How To Let Go» ble skrevet mens Sigrid funderte over sitt liv i Norge, og sitt liv utenfor Norges grenser. «Det er to helt forskjellige verdener. Du har den avslappa jenta som elsker å gå på ski og fotturer og lage mat, kontra den delen av meg som vil ut på byen, spille store konserter, gå på scenen og ikke er redd for noe som helst. Jeg var veldig sjenert som jentunge, men når jeg nå står på scenen på f.eks. Glastonbury, kan jeg leve meg helt inn i det.»

Sigrid sier at av og til kan de to personlighetene komme i konflikt og gjøre henne forvirret om hva som betyr mest for henne – man ønsker begge deler, men innser at det lar seg ikke alltid kombinere. Disse ulike perspektivene, og det å se på noe fra en ny vinkel, reflekteres i den forbløffende surrealistiske videoen for «It Gets Dark», som ble lagd med Mirror-regissøren Femke Huurdeman og produksjonsselskapet Canada (Dua Lipa, Rosalita), hvor Sigrid flykter ut i verdensrommet. For å fortsette romtemaet, har Sigrid samarbeidet med stjernetitter-appen Star Walk 2, som lar fansen utforske nattehimmelen og avdekke en spesiell stjernekonstellasjon mens man hører på «It Gets Dark».

Siden Sigrid dukket opp på popstjernehimmelen i 2017 har hun skrevet massive hitlåter fra hjertet og fremført de med sin særegne, ru stemme som gjenspeiler store vokalister fra Stevie Nicks og Carole King til Freddie Mercury, og hun har mottatt alle typer hyllester som en ung artist fra en norsk kystby bare kan drømme om. Fra utgivelsen av den kritikerroste debut-EP’en «Don’t Kill My Vibe» til å vinne den britiske prisen Sound of 2018, opptredener verden over med The Royal Variety Show, Nobelpriskonserten, hennes første egen arenakonsert på 3Arena i Dublin foran 12,000 fans, og den opptredenen på Glastonbury-festivalen foran 30,000 tilskuere og millioner foran skjermen, så har Sigrid lyst opp scenene med sin ukonvensjonelle og progressive innstilling til feminisme i popen.Hun avsluttet 2019 med en 5 av 5 stjerners anmeldelse i The Times for sin konsert på Eventim Apollo i London, og har blitt kjent for sine høyenergiske konserter, og for å skrive massive refrenger skreddersydd for allsang på festivalene som lett kan ble hennes definitive arena. Det er dermed ikke overraskende at det eneste stedet hvor Sigrid føler at hun kan få ut «alle de følelsene» er på scenen sammen med bandet sitt. I fjor var Sigrid den kvinnelige artisten som var øverst på plakaten på hovedscenen lørdagskvelden på Reading & Leeds-festivalen, og denne vinteren skal hun tilbake til Storbritannia og Irland med fullt show, og skal bl.a. spille på Wembley Arena 12. november og Oslo Spektrum 6.mai.

Etter 1,3 milliarder streams verden over og over en million solgte album, samt platina-plate for radiohiten «Strangers», var Sigrid i fjor sommer tilbake med «Mirror», etterfulgt av den synth-pregede ABBA-inspirerte innertieren «Burning Bridges», som demonstrerte Sigrids talent for å skrive fengende poplåter. Og så, etter å ha medvirket i BBC Olympiske sendingers avslutningsmontasje med sin vakre ballade «Home To You», ga hun ut den nye versjonen «Home To You (This Christmas)» og trollbandt publikum med en fantastisk opptreden på Top Of The Pops, som etablerte Sigrids posisjon som stemmen innen alternativ pop. Men det var et tilfeldig møte med BRITs Rising Star-vinner Griff på et moteshow, hvor de to fant sammen over en pizza og prat om popmusikk, at Sigrids hittil største musikalske samarbeidsprosjekt ble født. «Head On Fire» fikk sin premiere som Hottest Record i verden, gikk rett inn på BBC Radio 1s spilleliste, og viste to unge kvinner i musikkbransjen som støtter opp om hverandre. Samarbeidet stammer fra kraften i kvinnelig vennskap, og en velfortjent pris fra NME hyller nå musikken de to har lagd sammen.

Sporliste
 1. It Gets Dark
 2. Burning Bridges
 3. Risk of Getting Hurt
 4. Thank Me Later
 5. Mirror
 6. Last to Know
 7. Dancer
 8. A Driver Saved My Night
 9. Mistake Like You
 10. Grow
 11. High Note
Produktfakta
Utgitt 2022 Reutgitt 2022
Format VINYL Sjanger Pop
Antall disker 1 Artist Sigrid
Bestillingsnummer 0196587345815