Kråkesølv (VINYL + CD)

Kråkesølv

249,00 24900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 5-10 dager
Frakt fra 59,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
I 2009 målbandt de fire unge bodøværingene i Kråkesølv både musikksynsere og publikum med debutalbumet Trådnøsting. Blandingen av symfonisk rock og klassisk visepop, akkompagnert av tekster på dialekt, var eksotisk og ny. Knalldebuten ble deretter fulgt opp av ytterligere to solide albumutgivelser og utallige konsertrunder over hele landet.

Siden sist har Kråkesølv byttet ut et bandmedlem. Den nye trommeslageren, Jørgen Smådal Larsen (Lukestar), har sågar produsert gruppas selvtitulerte fjerdealbum sammen med Martin Bowitz i Malabar Studio. Endringen i besetning har spritet opp uttrykket, og lydbildet oppleves som hakket mer kontant enn tidligere. Førstesinglen "Ikke rart vi blir sprø" er et godt eksempel, der instrumentene hele tiden jager vokalen inn mot neste refreng. Denne umiddelbare tilnærmingen er til stede på flere av låtene, men albumet er likevel variert. "Bare på besøk" krydres med blåsere, "Hoffnarr" er bortimot rendyrket post-rock, og avslutningssporet "Plukka verden fra hverandre" er noe så unikt (i Kråkesølv-sammenheng) som en countryinspirert ballade. Tekstmessig kommer betraktninger om avstand, utilstrekkelighet og selvfølgelig kjærlighet på løpende bånd.

Hos Kråkesølv har tekstene alltid stått i fokus, i tillegg til det visuelle rundt utgivelsene. Denne gangen har bandet fått med seg noen av Norges mest spennende unge illustratører som har fått fritt rom til å visuelt tolke teksten til hver sin låt på den nye plata.

Denne utgaven inneholder albumet på både LP og CD.En eksklusiv 20-siders booklet i 30x30 med illustrasjoner av albumets tekster er inkludert.

Sporliste

Disk 1
  1. E du med mæ
  2. Ikke rart vi bli sprø
  3. Minifom
  4. Hoffnarr
  5. Etter økanes livslyst kom dødsangst
Disk 2
  1. Det resonner ikke i mæ
  2. Til neste år, kanskje
  3. Bare på besøk
  4. I all enkelhet
  5. Plukka verden fra hverandre

Video

Produktfakta

Utgitt 2014 Format VINYL + CD
Sjanger Indierock Antall disker 1
Antall spor 10 Artist Kråkesølv
Label Jansen Records Bestillingsnummer JANSEN037

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende