Lioness (VINYL - 180 gram)

Sivert Høyem

Denne varen er dessverre ikke tilgjengelig for øyeblikket. Legg igjen e-postadressen din for å få beskjed dersom varen blir tilgjengelig igjen.
Beskrivelse

Etter de siste utgivelsenes mer kompakte mørke, befinner sangeren og låtskriveren seg denne gang under en mykere himmel. Høyem har laget et atmosfærisk, melodiøst og mer tilgjengelig album - og på mange måter et nocturalt album, som skildrer nattlige stemninger.

En tekstlinje som dukker opp under gjennom-lyttingen av albumet er "Roy Orbison singing for the lonely", slik det heter i Bruce Springsteens "Thunder Road", og Høyems nye album inneholder referanser til både Orbison og Springsteen, og på Lioness synger han for de ensomme.

Høyem er innehaver av en stemme som må betraktes som en av landets naturressurser. På Lioness evner han å forene sine beste egenskaper som vokalist, låtskriver og bandleder. Synthesizere og elektronikk glimrer med sitt fravær, i stedet preges albumet av organiske instrument og samspillet musikerne imellom. Sivert Høyem har selv produsert albumet i samarbeid med sin faste gitarist Christer Knutsen, som også bidrar med orgel, piano, celesta, marxofon og koring. Med på plata er også Øystein Frantzvåg på bass og Børge Fjordheim på trommer, begge fra Høyems faste liveband. Sangerinnen Marie Munroe medvirker på duetten "My Thieving Heart".

Lioness er innspilt i Oslo Klang studio med Bjarne Stensli som tekniker, og mikset av Tchad Blake ved Full Mongrel i Wales. Mastringen er gjort av legendariske Greg Calbi i Sterling Sound, New York.

Sporliste
  1. Sleepwalking Man
  2. Fool To Your Crown
  3. Lioness
  4. It Belongs To Me
  5. My Thieving Heart (feat. Marie Munroe)
  6. V - O - I - D
  7. The Boss Bossa Nova
  8. Oh, Spider!
  9. The Riviera Of Hades
  10. Silences
Produktfakta
Utgitt 2016 Format VINYL - 180 gram
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 10 Artist Sivert Høyem
Bestillingsnummer HEKTORLP06